• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bitlis`te 141 Öğrenci Zehirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baş dönmesi ve mide bulantısı görülen öğrenciler, öğretmenlerine rahatsızlıklarını bildirdi. Öğrencilerin zehirlendiğini anlayan öğretmenler sağlık ekiplerine haber verdi. Köye gelen ambulanslar ve okulun özel servisleriyle 141 öğrenci Bitlis Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Öğrencilerin çoğunluğu ayakta tedavi edildi. 45 öğrenci de müşahade altına alındı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tezcan Sezgin, "Öğrenciler bize bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle geldiler. İlk müdahale ve muayenelerden sonra öğrencilerin yedikleri yemekten zehirlendiklerini düşündük ve tedavi altına aldık. Hastaneye 141 öğrenci geldi. Bu çocuklardan 45`a damar yolunu açarak müdahale ettik. Diğer öğrencilerimiz ise ayakta tedavi oldular ve tekrar okullarına gönderildiler.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise öğrencilere akşam yemeğinde pide, ayran ve salata verildiğini belirterek, ciddi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Korkmaz, "Öğrencilerin ciddi bir şeyleri yok. Tabii ki toplu yaşanılan yerlerde bu tür olaylar oluyor. Biz çocuklarımızın bırakın karın ağrılarını, kıllarına dahi bir zarar gelmesini istemeyiz. Bütün öğrencilerimize geçmiş olsun diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir