• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Hamas: Gazze`deki gerginliğin sorumlusu işgal rejimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Hamas sözcüsü Fevzi Burhum yaptığı açıklamada, “İsrail`in yaptığı hava saldırısının boyutu ve zamanlaması, onun Filistin halkının ortaya koyduğu kararlılıkla bütün dünyaya Siyonist işgal rejiminin barbarlığını, terörünü ve kirli yüzünü göstermesi karşısında yaşadığı bocalamayı, afallamayı ve bu yürüyüşü engellemedeki başarısızlığını yansıtıyor” dedi.

Devrimci Filistin halkının yürüyüşüne devam edeceğine dikkat çeken Burhum, işgalcinin saldırıları artırmasının bu halkın sadece direnişini ve azmini artıracağını söyledi.

İşgal ordusu dün akşam silahlı kuvvetlerin Hamas`a ait 6 deniz hedefini vurduğunu iddia ederken, Kuşatmayı Kırmak İçin Ulusal Girişim Heyeti ise yaptığı açıklamada kuşatmayı kırmak için denize açılmaya çalışan ve içinde öğrencilerle hastaların olduğu iki teknenin işgal uçaklarının saldırısına uğradığını duyurdu.

Gazze halkı, 30 Mart`ta zorla çıkarıldıkları topraklarına dönmek için başlattığı Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze sınırında kurduğu 5 ayrı çadırda eylemlerini sürdürüyor.

Masum ve korumasız halka ateş açan işgal güçleri şimdiye kadar 46 kişiyi şehit etti, 6000`den fazla kişiyi de yaraladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir