• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Bak şu konuşana
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş Haber/Yorum

Çeçen özgürlük mücadelesini emperyalist Rusya`ya peşkeş çeken kukla lider Ramzan Kadirov üstüne vazife olmayan açıklamalarına devam ediyor.

Batılı ülkelerin Rusya`ya yönelik yaptırımları hakkında konuşan Kadirov "Trump, Merkel ve tüm diğerlerine çoktan yaptırım getirdik. Eğer Çeçenistan`a gelirlerse onları hemen yakalayıp hapse atacağız. Burada banka hesapları ortaya çıkarsa, onları da hemen bloklayacağız" dedi.

"Ağanın malı gider kahyanın canı" deyişini hatırlatan bu açıklamanın elbette tek bir hedefi vardır: Putin`i memnun etmek. Oysa eğer bir tutuklama girişimi gerekiyorsa bu yönde ilk açıklamayı Putin`in yapması gerekmez miydi? 

Elbette Trump ta Merkel de savunulacak liderler değildir fakat Trump ve Merkel'e bir eleştiri yükseltilecekse bu eleştirinin odak noktası İslam dünyasının menfaatleri olmalıdır. Rusya'nın ali menfaatleri için kraldan daha kralcı olmak ancak kukla liderlikle açıklanabilir.

Ülkesindeki Rus işgaline karşı çıkan direnişçileri katleden, esir aldıklarını Rusya`ya teslim eden Kadirov`un, Rusya Batı ilişkileri hakkında üstüne vazife olmadığı halde bu kadar pervasız konuşması "Putin`in gözdesi sadakatini ıspatlamaya çalışıyor" şeklinde yorumlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir