• DOLAR 32.267
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2402.332
  • ...
Çin`den Ay`da bir ilk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Çin, bu yıl Chang'e-4 misyonu kapsamında Ay'ın uzak bölgesine iki uzay aracı fırlatıp burada incelemelerde bulunarak, Ay'ı keşif tarihinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Çin Ulusal Uzaycılık İdaresi Başkan Yardımcısı Wu Yanhua, "24 Nisan Çin Uzay Günü" vesilesiyle düzenlenen "uzaycılıkta yeni dönemi başlatmak" temalı etkinlikte konuşma yaptı. Wu Yanhua, yaptığı açıklamada, Chang'e-4 misyonunun Çin'de uzay alanında bu yıl gerçekleştirilecek önemli çalışmalardan biri olduğuna işaret etti.

AYIN UZAK BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNACAKLAR

Misyon çerçevesinde öncelikle mayıs ayında Chang'e-4 röle uydusunu dünya ve Ay'ın L2 noktasına fırlatacakları bilgisini veren Wu, röle uydunun Chang'e 4 keşif aracı için haberleşme desteği sağlayacağını ve bu misyonla insanlık tarihinde bir ilke imza atacaklarını kaydetti. Chang'e-4 röle uydusunun Harbin Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen iki mikro uyduyu da taşıyacağını söyleyen Wu, Ay'ın yörüngesine girecek bu iki mikro uydunun aynı zamanda ultra-dalga gözlemleri yapacağını bildirdi. Wu Yanhua, bu yılın sonunda ise Change-4 keşif aracını fırlatacaklarını ve insanlık tarihinde bir ilke imza atarak ayın uzak bölgesinde incelemelerde bulunacaklarını belirtti. Change-4 ayrıca Hollanda, Almanya, Suudi Arabistan ve İsveç olmak üzere 4 ülkeye ait yükü de Ay'a götürecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri