• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır'da 23 Nisan kutlamaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Kent Meydanında "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kutlandı.

Kent Meydanında gerçekleştirilen kutlamalara Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda çocuklara hitaben konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tehlikelere karşı kenetlenmiş bir Türkiye oluşturmalarını istedi.

Güzeloğlu, "Gelecek her gün gelişmiş, kalkınmış, huzur ve güven içerisinde her türlü tehdidine karşı kenetlenmiş bir büyük Türkiye'yi oluşturacaksınız. İçte ve dışta bu büyük yürüyüşümüzü, gelişmemizi, geleceğe doğru kararlı yürüyüşümüzü engellemek isteyen bütün ihanet odakları, bütün terör örgütleri ve bunun işbirlikçileri sizlerin kararlı, imanlı duruşunuz karşısında hiçbir hedefine bugüne kadar olduğu gibi ulaşamayacak ve bu büyük devlet ve millet sonsuza kadar var olacaktır. Sizler bizim umudumuzsunuz. En iyi eğitimi almanız, mutlu olmanız, geleceğe güvenle bakmanız için devlet ve millet olarak bütün imkânları sunuyoruz. Kaynaklarımızı dünyanın bütün çocukları ile aynı anda ve daha güzel ve gelişmiş bir ortamda size sunulması için gayret sarf ediyoruz. Bugün artık bu ülkenin her köşesindeki huzur ve güven ortamında sizler eğitim aldığınız okullarınızda, yaşadığınız ortamlarda, en güzel ve en gelişmiş bir standartla buluşuyorsunuz. Bakınız işte bugün bu bayramı yaptığımız Kent Meydanı da dünyanın en güzel örneklerinden biri, kent içinde çocukların eğlencesine, mutluluğuna ve sosyal hayatı dolu dolu yaşamasına dönük yapılmış bir büyük proje. Bunun gibi projelerimiz, fiziksel alt yapıdan sosyal üst yapıya kadar her alanda devam edecek. Çünkü bu büyük devlet ve millet ile biz, biriz, beraberiz, bütünüz." dedi.

Konuşmanın ardından okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri ödülleri Vali Güzeloğlu ve Garnizon Komutanı Yayla tarafından verildi. Kutlamalar düzenlenen çeşitli yarışmaların ardından sona erdi. (Emrah Deniz-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir