• DOLAR 34.292
  • EURO 37.444
  • ALTIN 2919.634
  • ...
İzmir`de Açık Alanda Kutlu Doğum Etkinliği Yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir`deki Kutlu doğum etkinliğini 29 Nisan`da Gündoğdu Meydanı`nda yapmayı planlıyordu. Bununla ilgili başvurularını yaklaşık üç hafta önce yapan Platform yetkilileri, bugün güvenlik şube biriminin kendilerini çağırmaları üzerine görüşmeye gittiler. Ancak Valilikten aldıkları cevap şaşırtıcı ve şok ediciydi. Buna göre Valilik, 2012 yılında yapılacak hiçbir Kutlu doğum etkinliğine izin vermeyeceğini, insanlara peygamber aşkının verildiği, Peygamber sevgisinin verildiği Kutlu doğum etkinliklerinin açık alanda kutlanmasını yasakladığını bildirdi.
 
Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Mustazaf Der İzmir Şube Başkanı Cemil Genç, "Biz yaklaşık üç hafta önce Gündoğdu Meydanı`nda Kutlu doğum etkinliği yapmak istediğimizi, hazırladığımız dilekçeyle beraber Valiliğe bildirdik. Olumlu cevap beklerken muhataplarımızın tavırları bizi şaşırttı. Bugün güvenlik şube müdürlüğü bizi çağırdı ve bu sene açık alanda yapılacak olan hiçbir kutlu doğum etkinliğine izin vermeyeceklerini, bunun valilikçe yasaklandığını bildirdi" dedi.
 
Sadece Kutlu Doğum Etkinlikleri Yasak
Açıklamalarına devam eden Genç, "Mevcut yasak sadece Kutlu doğum etkinliklerine hastır, bundaki amaç ise Peygamber Sevdasının meydanlara taşmasını önlemektir. Burada yerel yönetimin keyfi ve art niyetli tutumu söz konusudur. Bize başka bir yer gösterin dediğimizde ise, açık alanda Kutlu doğum etkinliklerine izin vermeyeceklerini söylediler. Bildiğiniz üzere bu sene Kutlu doğum etkinlikleri Türkiye`nin birçok yerinde düzenlenmektedir. Büyük bir coşku içerisinde bu etkinlikler yapılmaktadır. Ayrıca bu tutumun hiçbir hukuki gerekçesi yoktur. Yasal haklarımız ne yazık ki elimizden alınmıştır. Eğer bir yasak varsa sadece bazı kişileri ya da bazı kurumları değil, herkesi kapsaması lazım" ifadelerini kullandı. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir