• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Ağrı'da Kömür Dağıtımında Yükleme Ücretine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı'da çetin ve uzun geçen kış mevsimi vatandaşları olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşların mağduriyeti göz önünde bulundurularak ikinci kez kömür yardımı yapıldı. İlk etapta dağıtılan kömür kapı teslimatı yapılırken, ikinci kez dağıtılan kömür, kömür dağıtım deposunda dağıtılmaya başlandı.

 

100. Yıl Gençlik Kolları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Kaya, olayla ilgili haksız kazanç olduğunu iddia etti. Dağıtılan kömür sayesinde üç beş kişi bir araya gelerek vatandaşlardan haksız para aldıkları insanlardan hak etmedikleri halde hamaliye adı altından her vatandaştan 10 TL aldıklarını, alınan hamaliye parasının kömür boşaltma ve yükleme bedeli olduğunu belirtmekteler. Gelen kömür kamyonları damperleri olduğundan dolayı hamaliye parası ödenmeden boşalmaktadır. Yükleme esnasında ise arabacılar kömürü kendi yüklemektedirler. Durum bunu göstermesine rağmen vatandaşlarımızdan neden para alınmaktadır? Bunun sorumlularının duruma sessiz kalmasının sebebi nedir bizleri de şaşırtmaktadır" dedi.

 

Başkan Kaya, il sosyal yardımlaşma vakfının duruma neden sessiz kaldığını, bu durumun çözüme kavuşması için il sosyal yardımlaşma vakfının durma el koyup vatandaşlardan haksız para alan kişi veya kişilerin ne amaçla aldıklarını çözüme kavuşturup, kamuoyuyla paylaşacağını umut ediyoruz.
Kaya bu alınan haksız paranın çözüme kavuşana kadar takipçisi olacağını belirtti.

 

SYDV Bizimle İlgisi Yok
Konuyu sorduğumuz Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri ise basına demeç veremeyeceklerini belirterek, kömürün ilk seferde olduğu gibi evlere teslim edilmesi yerine depodan dağıtılmasına valiliğin karar verdiğini belirtti. Yetkililer orada alınan 10 TL de olsa 100 TL de olsa kendileri ile alakaları olmadığını kaydetti.

 

Konun gündeme gelmesinin ardından yaptığımız araştırmalar sonucu sorunun, dağıtım için ikinci kez ihale yapılmamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. İlk kömür yardımında dağıtım için ihale yapılmış, ihaleyi kazanan firma, kömürleri adreslere teslim etmişti. İkinci kez ihale olmayınca yükleme ve taşıma için ücret alındığı ileri sürüldü. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir