• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Filistinde bir köy... Arakib
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin 126 kez yıkmasına aldırmadan köylerini 126 kez inşa eden Necef Çölü'ndeki Arakib köylüleri bir kez daha köylerini inşa etmek için kolları sıvadı. Zira işgal rejimi 127. kez köylerini yıktı.

Dile kolay 127 kez insanın yuvasının başına yıkılmasını izlemek.

127 kez çoluk çocuk dışarıda kalmak ve vazgeçmemek.

Belki de Filistinlileri dünyanın diğer insanlarından ayıran bu özellikleridir:asla pes etmemek.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, yaptığı son  açıklamada, işgal güçlerinin köyü yıktığını ve önceki yıkımlardan farklı olarak arkalarında iz bırakmamak için molozları temizlediğini belirtti.

İşgalcilerin Temmuz 2010'dan bu yana Arakib köyünde 127'nci defa yıkım gerçekleştirdiğini belirten Turi, "Köyümüzü yeniden inşa edeceğiz. Eğer yine yıkarlarsa yeniden inşa ederiz. Ne olursa olsun topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu topraklar bizim." dedi.

İşgal rejimi 80'den fazla Filistinli'nin yaşadığı Arakib köyünün yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini iddia ediyor. Köy halkı için bu iddia trajikomik. Evet acı tarafı siyonistler güçlü ve defalarca köylerini yıktıkları gibi yine yıkabilecekler, komik olan ise işgalcilerin köyün yasa dışı yollarla kurulduğu iddiası... Çünkü El Arakib Köyü israil kurulmadan önce kurulmuş bir köy. Yani köy sözde devletten daha yerli, daha tarihi ve daha yerel... Bundan dolayı rejimin iddialarını ciddiye almıyorlar ve her seferinde köylerini yeniden inşa ediyorlar. 

Necef bölgesindeki diğer köylerde olduğu gibi elektrik ve su gibi hizmetlerden mahrum olan El Arakib köyü Siyonist rejimin ormanlaştırma iddiasının kurbanı. Dünyada insanların kovulup yerine ağaç ekilen tek yer Arakip. Rejim Filistinlileri kovup yerine “devlet ormanı” oluşturma iddiasında oysa amacın insansızlaştırma olduğunu hem işgalciler biliyor hem de evleri başlarına yıkılanlar.

El Arakib bir kez daha yıkıldı,dünyanın umurunda değil. Hatta İslam dünyasının da pek umurunda değil ama Arakibliler bu toprakların kendilerine ait olduğunu mühürlercesine bir kez daha köylerini inşa edecekler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir