• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
34 bin 865 Kilometre Yol Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Yılın ilk üç aylık zaman diliminde karla mücadele edilen yol miktarını da 34 bin 865 km'ye ulaştıran İl Özel İdare ekipleri ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmalar yaparak kırsalda yaşayan vatandaşların mağduriyetini önledi.

 

İl genelinde ocak ayının başından itibaren tüm yurtta etkisini gösteren yoğun kar yağışı sonrasında etkisini sürdürmesinde olumsuz zararlarını önlemek ve kapanan yolları açmak üzere oluşturulan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 18 greyder, 13 dozer, 20 kepçe, 2 rotatif, 4 kar küreme ve 120 personelle yol kapanmasına ve olası mağduriyetlere anında müdahalelerde bulundu.

 

Karla mücadele ve olası mağduriyetlerin önlenmesi konusunda mücadelenin çalışma saatini son yılların en yüksek seviyesine çıkartarak geceli gündüzlü çalıştı. Toplam 34 bin 865 km. köy grup yolu, köy bağlantı yolu ve köy içi yollarının açılmasını defalarca yaparak karla mücadele eden İl Özel İdaresi ekiplerinin gece-gündüz çalışmalarda bulunduğu ifade edildi.

 

İl Genel Meclis Üyeleri Kadir A.Kadir Aydın, Nurettin Bozaba ve Bahattin Ketboğa karla mücadele çalışmaları sırasında söz konusu çalışma ve mücadele dönemi içinde köy ulaşımı ve köylerle bağlantı yollarında çalışması için 650 bin litre motorin harcamasında bulunulduğunu belirterek bunun ekonomik değerinin 2 milyon 372 bin 500 lira olduğunu söylediler. Üyeler ayrıca, çalışmalarda arızalanan araçlara ve iş makinelerine yedek parça desteği ve çalıştırılan araçlar için 420 bin lira, 12 adet büyük kepçe kiralamasına 400 bin ve mesai ücreti içinde 101 personele 450 bin lira olmak üzere toplam 3 milyon 642 bin 500 lira harcandığını açıkladılar.

 

Çetin kış şartlarında ayrımcılıktan arındırılmış bir şekilde çalışma yaptıklarını kaydeden Meclis Üyeleri şunları dile getirdiler:" Geç saatlere kadar mesai yapıp kimi zaman çalışma alanlarına kadar giden Sayın Valimiz M.HakanGüvençer başta olmak üzere Vali Yardımcılar M.Alper Çığ, Abdulaziz Aydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, Yardımcıları Selahattin Erdem, Yol Şube Müdürü Nihat Burakgazi, Makine İkmal Müdürü İhsan Ertürk ve büyük mücadele örneği sergileyen gece gündüz demeden çalışan karla mücadele ekiplerine teşekkür ederiz."
(Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir