• DOLAR 34.264
  • EURO 37.471
  • ALTIN 2922.967
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 05 Nisan 2012 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: Çağrı-Der yardım çalışmaları devam ediyor
Solhan ilçesinde faaliyette bulunan Çağrı-Der`in fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardım çalışmaları devam ediyor.
Solhan`da yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle adını sık sık duyuran Solhan Çağrı- Der Mart ayında da yardıma muhtaç aileleri unutmadı.
-"Birçok Muhtaç Aileye Yardım Ulaştıramıyoruz"-
Konuya ilişkin açıklama yapan Dernek Başkanı Nesim Yıldırım, yardıma muhtaç birçok ailenin kendilerine başvurduğunu belirterek,"Solhan Çağrı Der, olarak ana ilkelerinden biri olan şeffaflık ilkesine binaen yaptıkları çalışmaları düzenli olarak aylık hayırsever esnafın yardım yapma isteğini gördükçe, bu konuda yardım talepleri geldikçe yardım yapma şevkimiz de artmaktadır. Üye ve gönüllülerimizin hizmet için gösterdikleri gayret takdire şayandır. Belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli bir şekilde yardımlarımızı ulaştıramıyoruz, ancak bizlere ulaşan yardımların azlığı nedeniyle her yardım götürdüğümüz aileler arasında seçim yapmakta çok zorluklar çekiyoruz. Özellikle ihtiyaç sahibi insanların kurumumuzdan yardım beklentisi var. Bizler de bunu karşılayacak gücümüz olmadığından dolayı, gelen talebi karşılayamıyoruz, bu konuda yardımsever kardeşlerimizin daha duyarlı olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Bingöl Olay Gazetesi: Erzurum`da `Helal Gıda` Toplantısı Düzenlenecek
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası(BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bozan, Erzurum`da yapılacak olan "Helal Gıda Belgesi" tanıtım toplantısına gıda ürünleri konusunda faaliyet gösteren üyelerini davet etti.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: "Tutuklu sayısı 7 yılda 92 bin arttı"
BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, "2005 yılında Türkiye`de tüm tutsakların sayısı 55 bindi. 2011 yılında bu rakam 124 bine çıkmıştır. Bugün itibariyle bu rakam 147 bini aşmıştır. Oysaki Türkiye`deki tüm cezaevlerinin kapasitesi 114 bindir" dedi.
 
Karataş`ın cezaevinde hayatını kaybetmesi nedeniyle Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelen BDP Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy ve beraberindeki vatandaşlar, cezaevlerinde yaşanan ölümleri protesto etti. Cezaevi önünde açıklama yapan BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, cezaevlerindeki hasta tutukluların ölümle pençeleştiğini vurguladı.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: `Örgütün yaptıkları Kürtlere mal edilmemeli`
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan terör alt komisyonu, Bingöl`de "canlı bomba" saldırısında hayatını kaybeden Nesibe Hatice Belgin`in eşi Kadri Belgin`i dinledi.
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: HEM Çalışanlarına kanser eğitimi
Bingöl Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle Halk Eğitim Merkezi (HEM) personeli ve kursiyerlere "Kanser" konulu eğitim verdi.
(Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir