• DOLAR 34.308
  • EURO 37.516
  • ALTIN 2921.529
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Şanlıurfa basınında yer alan haber özetleri şöyle:

SEMBOL gazetesi: Tarih Tesisleşiyor.

Adı Göbeklitepe… Tarihi tam bundan 11 Bin 500 yıl önceye uzanıyor. Örencik Köyü civarındaki dağlık bir alanda yer alan Göbeklitepe, 1995 yılında başlayan kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıktı. Dünya`nın ilk tapınağı olarak ismi geçen ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Göbeklitepe`de insanların ihtiyaçlarını gidereceği herhangi bir tesis bulunmuyordu. İl Kültür Müdürlüğü`nün hazırladığı proje ile yıllar sonra Göbeklitepe`de bu eksiklik giderilecek.

Aşiretler Çatıştı:1 Ölü, 6 Yaralı

Viranşehir`de Metina ve Nasır aşiretleri arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
 
İpekyol gazetesi: 11 Asker Hala Suriye`de
Suriye topraklarında kalan Caber Kalesindeki 11 Türkiye askerinin iç savaşa rağmen nöbet tuttuğu Genelkurmay Başkanlığınca da doğrulandı. Genelkurmay, "Belirttiğiniz gibi 11 askerimiz orada" dedi
Girişimciye Dağıtılan Para Miktarı Arttı
İş kurmak isteyen girişimciye verilen 27 bin lira hibe desteği 30 bin liraya çıktı. İşini büyütmek isteyenlere de 2 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli 70 bin lira faizsiz kredi verildi.
 
Şanlıurfa.com: Demirtaş: Başbakan Darbe Yapıyor
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan`ın doğum günü kutlamasına izin verilmemesini eleştirdi. Demirtaş, uygulamaların sıkıyönetim olduğunu iddia etti.
 
Yeniurfa gazetesi: Sağlıkta şiddete tepki
Şanlıurfa Tabip Odası Başkan Yardımcısı Dr. Eyyüp Şelli, Akçakale`de bir doktorun hastası tarafından hakaret ve şiddete uğradığını belirterek, olayı kınadı.
37 üniversite Urfa`da buluştu
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ve Şanlıurfa Anadolu Lisesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen "III. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Fuarı" dün Urfa Ctiy AVM`de açıldı. 37 üniversitenin katıldığı fuar 7 Nisana kadar devam edecek (Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir