• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
"Suriye`de Türkiye`nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Üsküdar İlçe 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongre öncesinde Vakıfbank Spor Salonu önünde vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalktılar bu ara bize kur savaşı ilan ettiler. Ne ilan ederseniz edin, avucunuzu yalarsınız avucunuzu ama buradan bir şey daha söylüyorum; ey finans sektörünün içerisinde olanlar, bizi kur, şu, bu bunlarla tehdit etmeye kalkmayın, bu ülkede yaşam hakkı bulamazsınız. Bak bu kadar açık söylüyorum çünkü bize kur savaşı, finans sektörüyle böyle bir müdahale, adeta bu memlekete ihanettir. Ona fırsat veremeyiz." dedi.

"Bölgemizde oynanan oyunları tersine çeviriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra salona geçerek, partililere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye'nin, yıllardır Ensar olup milyonlarca Suriyeli kardeşini bağrına basarak, sınır ötesi operasyonlarla kardeşlerinin yurtlarını özgürleştirerek, bölgesinde oynanan oyunları tersine çevirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Suriye'de, Türkiye'nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değildir. Amerika'nın, İngiltere ve Fransa'yla birlikte rejimin kimyasal silah tesislerini hedef alan son saldırısında bir defa daha gördük ki, bu iş öyle pansuman tedbirlerle olmuyor." dedi.

"Suriye halkının arkasında sadece Türkiye vardır"

Suriye'yi güvenli ve yaşanabilir bir yer hâline getirme çabalarını sürdüreceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'den başka, bu ülkede faaliyet gösterip de, Suriye halkına güvenli bir gelecek vaat eden hiçbir güç yoktur. Evet, Suriye'de sahaya 'bozulanı düzeltmek' için giren Türkiye'den başkasını göremezsiniz. Her terör örgütünün arkasında bir ve birkaç ülkenin siluetine rastlayabilirsiniz, ama Suriye halkının arkasında sadece Türkiye vardır."

Suriye'de havanın dumanlı ve kimin kimle ne yaptığının meçhul olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece bizim sözümüz, icraatımız ve niyetimiz açıkça ortadadır. Peki, biz ne diyoruz: 'Suriye'deki tüm terör örgütlerine karşıyız' diyoruz." diye konuştu. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir