• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Semt polikliniğinde ayda bin hasta muayene olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Kızılayı ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle yapılan, 30'u aşkın deneyimli sağlık personeli ile şifa dağıtacak olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği törenle hizmete açıldı. Açılışa Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Beşinci Bölge Başkanı Op. Dr. Gürhan Çelik, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlaç ve ameliyat desteği verilecek

Sağlık yardımına muhtaç binlerce insana muayene, ilaç ve ameliyat desteği sağlayacak olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniğinin açılışında konuşan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, "Sağlıkta dönüşümle birlikte Türkiye'de devrim niteliğinde işler gerçekleştirildi. Hasta odaklı bir anlayışla geliştirilen dönüşümde hizmeti hastanın ayağına götürmek, hastaneye gelen hastayı en iyi şekilde karşılamak, tüm ihtiyaçlarını başka yerlere göndermeden halletmek ve hatta gerekirse evde hizmet almasını sağlamak sağlıkta dönüşümün ana hedeflerinden bir tanesidir. Bu hedef büyük oranda gerçekleştirildi. Şu anda birçok gelişmiş ülkeden daha iyi bir sağlık hizmeti verir hale geldik." diye konuştu.

200 Yataklı Hastane Müjdesi

Açılışta yer alan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Beşinci Bölge Başkanı Op. Dr. Gürhan Çelik, "Sağlık Bakanlığımız sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde eski binalarımızın yenilenmesine hız veriyor. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği bu anlamda yenilen binalarımızdan bir tanesidir." dedi.

Yeni bir projenin de müjdesini veren Çelik " Artık sıra Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 200 yataklı yeni bir devlet hastanesi inşa etmeye geldi. İnşallah bu projemize de en kısa sürede başlayacağız." diye konuştu.

İnsana hizmet büyük şereftir

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise, "İnsana hizmet etmek gerçekten çok şerefli bir görev. İnsanın sıhhatine hizmet etmek ise o şereflerin en yücesidir. Çünkü bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibi sayılıyor. Bu çerçevede yıllarca devam eden bu sağlık hizmetini bugüne taşımamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetler insanlarımızın hak ettiği hizmetler. Biz de Türk Kızılayı olarak 150 yıldır bu millet için hizmet veriyoruz. İnşallah hizmetlerimiz katlanarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Poliklinik 3 milyon liraya mal oldu

Yapımı yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği benzerlerinden farklı olarak akıllı bina sistemiyle inşa edildi. 12 muayene odası, EKG ve ultrason, kan alma ve röntgen üniteleri, alçı odası, laboratuar ve emzirme odasından oluşan 1715 metrekarelik alanda 30'u aşkın sağlık personeli hizmet verecek. Poliklinikte her ay yaklaşık bin hastanın tedavi görmesi hedefleniyor. (Nizamettin Aşkın-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir