• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Savaş Karşıtı 7 Film
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enes Çetin/Kültür ve Sanat/doğruhaber

Savaşı başlatanlar koltuklarına daha bir fazla kurulurken savaşanlar en çok acıyı çekmektedir. Bu listemizde savaş karşıtı olan 7 filmi ele aldık.

NOT: Bazı filmlerde şiddet ve çocukların izlemesine uygun olmayan görüntüler olabilir. Bu konuda duyarlı olunuz.

1. TARAFSIZ BÖLGE-NO MAN'S LAND

Yıl 1993. Bosna savaşı tüm hızıyla devam etmekte. Ciki adlı Bosnalı ve Nino isimli bir Sırp asker savaş bölgesi ortasında yer alan Tarafsız Bölgede sıkışmıştır. Kaçacak ne bir yer nede çağırabilecekleri birileri vardır. Birbirlerine düşman olan bu iki kişi bir yandan birbirlerinin canına okumak için fırsat kollarken diğer yandan içinde bulundukları durumdan da kurtulmaya çalışırlar.

2. ŞAŞKIN KÖPEKLER-SAG-HAYE VELGARD

Bir Afgan filmi olan Sag-haye Velgard`ta Afganistan`daki iç savaşın ardından annesi ve babası Afganistan ceza evinde tutuklu olan iki kardeşi ele almaktadır. Filmin konusu savaşın çocuklar üzerindeki etkisini anlatıyor. Filmin başında kuyuda sıkıştırılan bir köpek Amerika ajanı olmakla suçlanıyor çocuklar tarafından ve öldürülmek üzereyken bu kardeşler tarafından kurtarılıyor.

3. MUNA

Bu film Türkiye yapımı olup Filistin`deki savaşı ele almaktadır. Filmde Filistin`e gönüllü doktor olarak giden Türkiye`li doktorun orada yaşadıkları anlatılıyor. Muna henüz 5 yaşında Filistinli bir kızdır. Bir gece ansızın evleri işgalci İsrail askerleri tarafından basılır ve ailesi Muna`yı dolaba saklar. Ancak Muna dışarı çıktığında ailesinin ortalıkta olmadığını fark eder.

4. TAHAAN

Keşmirli bir çocuk olan Tahaan annesi, ablası dedesi ha birde unutmadan eşeği ile beraber yaşamaktadır. Babası Keşmirli bir direnişçi olmakla suçlanmıştır ve bu yüzden hükümet tarafından alıkonulmuştur. Bir gün dedesi hayatını kaybeder ve ailenin durumu gittikçe kötüleşir. Anneleri daha fazla dayanamaz ve eşeği bir yük taşıyıcısına satar. Ancak Tahaan eşeğini geri almakta kararlıdır.

5. BABİL'İN OĞLU-SON OF BABYLON

Saddam Hüseyin Kürtlere yönelik bir katliama imza atmış ve Enfal katliamını gerçekleştirmiştir. Bu katliamda binlerce erkek, kadın ve çocuk hayatını kaybetmiştir. Enfal katliamının ardından Saddam`ın savaş tutsaklarını öldürmeyip cezaevlerinde tuttuğu söylentisi yayılmaktadır. Yaşlı bir anne torunu ile birlikte oğlunu aramak üzere Babil`in içine doğru yola koyulur. Yolda karşılaştığı yabancı insanlar da aynı şey yani adalet için yola çıkar ancak buldukları tek şey toplu mezarlardır. Bu filmde Kürtlerin mazlum ve mağrur durumuna şahit olacaksınız.

6. KARA TAHTA-TEXTE REŞ

Bu film bir Kürt yapımıdır. Gezgin Öğretmenler köy köy dolaşarak çocuklara eğitim vermektedir. Bu öğretmenlerden biri hamallık yapan bir grup çocuğa denk gelir ve onlarla dolaşarak onlara öğretmenlik yapar. Bir diğer öğretmen ise Halepçe bombardımanından kaçanlardan oluşan bir göç kafilesine denk gelir ve onları Halepçe`ye götürmeye çalışır.

7. HAYAT GÜZELDİR-LİFE İS BEAUTİFUL

Yıl 1930`lardır ve dönemin İtalya`sında yaşayan Guido kendi halinde gayet mutlu biridir. Guido bir kadına âşık olur ve onunla evlenerek mutlu bir hayata adım atar. Ancak dünya savaşında Almanya İtalya`yı işgal eder ve mutlu hayatları biranda tersine döner. Guido bir Yahudi`dir ve Almanların toplama kampına sürdüğü Yahudilerin içinde Guido oğluna her şeyin bir oyun olduğu havasını vermeye çalışır.

SON OLARAK…

Değerli okuyucularımız, bu konuda elimizde izlenesi daha fazla film mevcut fakat sizi de fazla yormamak için sadece 7 tanesini ele aldık. İleri ki zamanlarda inşallah listemizin devamını da sizinle paylaşırız. İyi seyirler J     

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir