• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
"Kudüs yeni bir Selahattini Eyyubi bekliyorsa Diyarbakır hazırdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Duruş Konuşmaları Bilgi, Bilinç Ahlak" konferansa katıldı. Ahmet Davutoğlu, dış gündemde yaşananlara dikkat çekerek, Kudüs yeni bir Selahattini Eyyubi bekliyorsa bana Diyarbakır'ın hazır olduğunu ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından "Duruş Konuşmaları Bilgi, Bilinç Ahlak" temalı konferansa, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansa konuşma olarak katılan Davutoğlu, Doğu Guta'da kullanılan kimyasal saldırıyı lanetledi.

Davutoğlu, "Bugün Mescid-i Aksa'nın günü Mescidi Aksa'nın gününde Diyarbakır'da 5'inci kutsal mescidimizde cuma namazını kılmayı Allah nasip etti. Allah bir gün hür Mescid-i Aska'da hep beraber cuma namazı kılmayı nasip etsin. Bizim 5 mukaddes mescidimiz vardır. Mekke-i Mükerreme, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa, Şam Emevi Camii ve Ulu Cami'dir. Siz Ulu Cami'ye sahip olmakla başı başına özel bir toplumsunuz. Ulu Cami'nin yanında huzurunda olmakla özelsiniz. Böyle bir günde biz Ulu Cami'de hür bir şekilde ibadetimizi cumamızı ve miracımız idrak ederken terör rejimi israil, Kudüs ve Gazze'deki kardeşlerimize zulüm ediyor." dedi.

"Yine bugün biz burada Ulu Cami'mizde cumayı idrak ederken Suriye rejimi Doğu Guta'daki kardeşlerimize kimyasal silah kullanıyor." diyen Davutoğlu şunları söyledi:

"Böyle bir durum karşısında bizim sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Şam'da kardeşlerimizi katleden Suriye rejimini Diyarbakır'dan hem lanet ediyor hem de gür bir sesle diyoruz ki inşallah Şami Şerif bir gün bu zulümden kurtulacaktır. 8 yıldır devam eden bu zulüm bir gün inşallah son bulacaktır. Yine buradan insanlık tarihinin en kanlı direnişine şahit olan Filistin topraklarındaki İşgalci israil devleti bilsin ki nice işgalciler Kudüs'ten geçti. Ama kalamadılar. Kudüs yeni bir Selahattin Eyyubi bekliyorsa Diyarbakır burada hazırdır. Böyle bir günde Miraç gününde Diyarbakir'dayız. Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı anmadan Diyarbakir'de konuşmaya başlamak mümkün değil. Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı Şam-ı Şerif-i bütün İslam dünyasını aziz eylesin miraç gecesi hürmetine orada bulunan kardeşlerimize yardım eylesin."

Son olarak Davutoğlu, "Restorasyon çalışmaları için buraya geldiğimde arkadaşları anlatım sorun bütün tarihi mekânlarını özenle koruyarak gözü rahatsız eden tekbir şeyi inşa etmeden tekrar yaparsınız. Bu şehri maddi ve maneviyatını koruyacağız. Özelde Sur gibi tarihi yerlere bir şey yapılmasına rıza göstermeyiz." şeklinde konuştu. (Emrah Deniz-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir