• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Ekonomi Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, Bitlis'te bir dizi temaslarda bulunarak, esnaf ve işverenle bir araya gelip, sorun ve taleplerini dinledi.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Yurdal Şahin, bakanlık olarak bölgedeki ekonomik sorunları yerinde görmek için kente geldiklerini ve iki gün boyunca ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl nisan ayından bu yana Türkiye'deki tüm yatırımcıları ziyaret ettiklerini ve bakanlığın özel sektörler için oluşturduğu uygulamaları, sahadaki çalışmaları ve memnuniyetleri yerinde incelediklerini anlatan Şahin, "Sadece bakanlığımızla ilgili değil diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla da yaşadığınız sıkıntılar, öneriler ve görüşleri de almaya geldik. Bitlis'te 3 firmamızı ziyaret ettik. Hem tesislerini gezdik hem de varsa sıkıntı ve önerileri dinledik. Bugünde sizlerle toplantı gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız yatırım teşvikleriyle ilgili politikalar üretiyor. İhracat ve ithalat, serbest bölgeler, yurt içi yatırımlarla ilgili politikalar üretiyor." dedi.

Bitlis Vali Yardımcısı Erdem Tekdemir ise kentin gelişmesi ve ilerlemesi için devletin tüm kurumlarının işbirliği içinde çalıştığını belirterek, "Bugün de bakanlığımızın bürokratları bizi ziyarete geldiler. İlimizde yapılacak yatırımlarla ilgili esnafımızı bilgilendirmek ve isteklerini not ederek gerekli çalışmaları bakanlığa bildirecekler. Kendilerine bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz." Diye konuştu.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan da bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı sürekli sermaye ve beyin göçünü verdiklerinin altını çizerek, bölgenin ekonomik olarak yeniden canlanması için devlet desteklerinin daha fazla verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tezcan, şunları söyledi: "Bölge ekonomimiz tarım ve hayvancılıktır. Ancak bugünün koşullarına baktığımızda tarım ve hayvancılık eski yıllara göre yüzde 20'ler seviyesindedir. Buda tamamıyla ticarette yansıdığı gibi şehir merkezinden tekrar göçe zorlandığını görüyoruz. Gerçek tarım ve hayvancılık yapanların devlet tarafından mutlaka desteklenmesi lazım. Devlet desteği olmadan kalkınmayacak bir duruma gelinmiş." (Şükrü Tontaş-İLKHA)