• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
AP Zuckerberg`i ifade vermeye çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Parlamentosu'ndaki siyasi gruplar Yeşiller partili Jan Philipp Albrecht ve Sven Giegold'un Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in parlamentoya davet edilmesi yönündeki inisiyatifine destek verdi. İki politikacı Parlamento Başkanı Antonio Tajani'ye yazdıkları mektupta, Zuckerberg'in  parlamentonun farklı komisyonlarına davet edilerek veri skandalıyla ilgili soruları yanıtlamasını talep etmişti.

İnisiyatifin öncülerinden Yeşiller partili Albrecht yaptığı açıklamada, "Bütün siyasi grupların bu konuda verdiği geniş destek, Avrupa Parlamentosu'nun durumu ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. Zuckerberg güvenilirliği korumak için AP milletvekillerinin karşısına çıkmak zorunda" dedi.

Mark Zuckerberg 87 milyon Facebook kullanıcısına ait verilerin İngiliz veri analiz firması Cambridge Analytica'nın eline geçmesiyle ilgili olarak bu hafta ABD Kongresi'nde ifade vermişti. Salı günü Senato, çarşamba günü ise Temsilciler Meclisi'nde ifade veren Zuckerberg, "Sorumluluğumuzu yeterince kapsamlı bir biçimde dikkate almadık ve bu büyük bir hataydı. Bu benim hatamdı ve çok üzgünüm" diye konuşmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir