• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
İHA`ya ait parça Şanlıurfa`ya düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde sabah saatlerinde nedeni henüz belirlenemeyen insansız hava aracının (İHA) parçası boş bir araziye düştü.

Olay, sabah saatlerinde Akçamescit Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, mahalle sakinleri aniden yaşanan bir gürültünün ve boş araziden yükselen dumanlar fark etmesi üzerine durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin incelemesi üzerine boş araziye bir cismin düştüğünü tespit ettiler. Ekipler, düşen cismin insansız hava aracının (İHA) yakıt deposu olduğunu değerlendirirken, düşen cismin parçaları incelenmek üzere Hilvan Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Valilikten açıklama

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Hilvan İlçesi Ovacık ve Söğütlü Mahalleleri sakinlerinin 10.04.2018 tarihli bildirimleri üzerine menşei henüz belirlenemeyen ve İnsansız Hava Aracına ait olduğu değerlendirilen metal parçaların bulunduğu alanın yaklaşık bir km etrafında yapılan araştırma sonucunda parçaların bulunduğu bölge kontrol altına alınmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari inceleme devam etmektedir." denildi.  (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir