• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin nisan ayı toplantısının birinci bileşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı.

Meclisin açılışında kentin gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin,  Gaziantep'in turizmini daha da canlandırmak için kendilerine yeni hedefler koyduklarını söyleyerek, "Geçen yıl 'Şimdi Gaziantep'e Gelme Zamanı' dedik. Müzeler şehri ve lezzet başkentine bir milyon kişi geldi. Hayvanat bahçemize de 3.5 milyon ziyaretçi geldi. Şimdiki hedefimiz; 'Uzaklarda Arama' olacak. 'Uzaklarda arama Safari Park Gaziantep'te, uzaklarda arama lezzet Gaziantep' diyeceğiz." dedi.

Şahin, "Kampanyanın ciddi bir alt yapısını yapıyoruz ve şu an tanıtım zamanı. Daha bu sabah otelciler odası başkanıyla görüştüm, üç ay boyunca tüm otel rezervasyonlarının dolduğuna yönelik bilgi aldım. Otellerin doluluk oranı o kadar arttı ki şu an otelciler yaz mevsimine hazırlanmakta zorlandıklarını söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Hazırlanan ulaşım master planı kapsamında 10 adet köprülü kavşağı hizmete sunduklarını da anlatan Şahin, şunları kaydetti: "Ulaşım master planını hazırlayan uzmanlar, 'Avrupa'da artık şehir merkezine köprülü kavşaklar yerine tek yön ve trafiği de disipline edici sistemler geliştiriliyor. Kavşaklara o kadar para harcanmasına rağmen kuyruklanmalar devam ediyor.' yönünde bilimsel çalışma ışığında raporlar hazırladılar. Tek yol ve sola dönüş kısıtlaması getirdik. Tek yön uygulamasında yaşanan sıkıntının tek nedeni ise denetim. Denetimi sıkılaştırmak için de trafik zabıta birimiyle bu işi kontrol etmeye çalıştık. Emniyet Müdürlüğünden de bu konuda destek aldık." şeklinde konuştu.

Şahin, 250 bin kişinin yaşayacağı Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak olan 50 bin konutluk Kuzey Şehir hakkında da bilgiler vererek, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın önümüzdeki hafta içerisinde Gaziantep'e gelerek talep toplayacağını, organize sanayi bölgesinde çalışan 150 bin kişiye öncelik tanınacağını ve ancak kuzey şehirde ev sahibi olmak isteyenlerin de başvurabileceğini sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)