• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Ben de arkadaşlarım gibi okulda ders almak isterdim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığınca sağlık sorunları nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere yönelik sürdürülen evde eğitim sistemi ile engelli öğrenciler ve velileri için kolaylık sağlanıyor.

Söz konusu uygulamadan önce bedensel engelli olduğu için okula gidemeyen öğrencilerden biri olan Mehmet Mert Bereke (15), 6 yıldır evde eğitim almaya başladı.

Okula gidemediği için evde eğitim gören Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi olan Mehmet Mert Bereke, her ne kadar evde aldığı eğitimle derslerinden geri kalmasa da "Bende diğer arkadaşlarım gibi okula gidip onlarla birlikte ders almak isterdim." diyerek akranları gibi okula gidip eğitim görmek istediğini belirtti.

Evde aldığı eğitimle derslerinde büyük başarı sağlayan ve her dönemde takdir belgesi alan Bereke, en büyük hayalinin yürümek olduğunu belirtti.

Eğitim hayatında çeşitli zorluklar yaşadığını belirten Bereke, "Ben hocalarımın desteğiyle evde eğitim alıyorum. Öğretmenlerim eve geliyor ve okulda hangi dersi görüyorsak o dersleri evde görüyorum ve birinci sınıftan beri öğretmenlerim bana eğitim vermek için eve geliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Bende arkadaşlarım gibi okula gidip onlarla birlikte ders almak isterdim." diyen Bereke, yaşadığı her zorluğa ve okul özlemine rağmen gösterdiği tevekkül ise imrendiriyor.

"Allah-u Teala böyle takdir etmiş yapacak bir şey yoktur"

Öğretmenlerinin desteğiyle evde eğitim almasının bazı olumsuz yanlarının olduğunu söyleyen Bereke, şunları söyledi:

"Ben de okulumun ve sınıf arkadaşlarımın olmasını isterdim. Hepsini çok özlüyor, seviyorum. Okulumu çok özledim. Öğretmenlerim bu şekilde evimize gelip bana eğitim vermeleri de güzel oluyor. Ben de okula gitmek isterdim. Ama Allah-u Teala böyle takdir etmiş, yapacak bir şey yoktur. Bazen çok üzülüyorum ama öğretmenlerim evde bana eğitim verdikleri için seviniyorum. Bütün derslerimi çok seviyorum. Evde ders çalışmayı seviyorum. Derslerim çok iyi gidiyor, tüm derslerimde başarılıyım. Bu da beni mutlu ediyor."

"Babamın benim için en büyük hediyesi sevgisidir"

Karne sevincini evde yaşadığını belirten Bereke, "Birinci sınıftan 6'ncı sınıfa kadar da hep takdir aldım. Karnelerimi evde alıyorum. Karnemi öğretmenlerim eve getirip veriyor. Ben de karne heyecanını evde yaşıyorum. Ben hediye sevmediğim için hiç hediye almadım. Babamın benim için en büyük hediyesi sevgisidir." şeklinde konuştu.

"Ben de çocuğunun okula gitmesini isterdim"

Oğlunun akranları gibi okulda eğitim almayı çok istediğini belirten anne Gönül Bereke ise "Oğlumun şu anda liseye gitmesi gerekiyordu. Fakat engelli olduğu için okula gidemedi. Daha sonra evde eğitim verildiğini duyduk. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğüne haber verdik. Eve öğretmen gönderdiler ve Mert, evde eğitim almaya başladı. Oğlumun dersleri çok güzel. Hocaları kendisine sağ olsunlar çok yardımcı oluyorlar. Biz de kendisinin bakımı ile ilgileniyoruz. Ben de çocuğunun okula gitmesini isterdim." diye konuştu.

Mehmet Mert'in öğretmenlerinden Feyzullah Zerey de Mert'in başarısının devamı için çabaladıklarını belirterek, ev ortamında eğitim alan çocukların en büyük eksikliğinin arkadaş ve okul ortamından uzak kalmaları olduğunu söyledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir