• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa`da atlı kortej yürüyüşü düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 98'nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanılmaya devam ediyor.

Güvenliğin sıkı bir şeklide alındığı yürüyüşe; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekillerinden Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Şanlıurfa'nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Ulu Camiden Hamarat Eller Çarşısı meydanına kadar yapılan kortej yürüyüşünün ardından meydanda çeşitli folklor gösterileri ve mehteran gösterileri yapıldı.

Daha sonra programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümünün büyük bir coşkuyla ve heyecanla idrak edildiğini ifade etti.

Erin, "Bugünleri anmamızın, değişik vesilelerle gündeme taşımamızın ve bu kapsamada çeşitli etkinlikler yapmamız bir amacı ve bir gayesi vardır. Yüz sene sonra tekrar karşı karşıya kaldığımız bir sınama, tehlike ve bir tehdit var. İki sene sonra Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı olacak. Yüz sene önceki şartları, tarihi, imkânları, emperyalist güçleri ve her şeyi elinden alınmış yok edilmeye mahkûm edilmeye çalışılan ufacık Anadolu toprakları olan vatanımız ve yokluk içerisinde imkânsızlık içerisinde ortaya koyulan o büyük kahramanlık, fedakârlık ve özveri bizleri yüz sene bu topraklarda hür ve bağımsız kıldı." dedi.  

Program, Şanlıurfa Milletvekilli Mehmet Ali Cevheri ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi'nin yaptıkları birer konuşmayla ve sergilenen yöresel oyunlarla devam etti. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir