• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), kent sanayisine destek için adım atarak, Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı ile protokol imzaladı.

Yapılan protokole göre VASKİ, şimdiye kadar devri alınmayan OSB su şebekesinin devrini alarak, bütün masrafları üstlendi.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile Van OSB Başkanı Mehmet Aslan tarafından imzalanan protokol doğrultusunda, OSB'deki su işlemlerinin hepsi VASKİ tarafından yürütülecek.

VASKİ, hiçbir karşılık beklemeden OSB'de bulunan depoları ve terfi merkezlerini devralarak, sanayicinin yıllardır uğraştığı sorunu ortadan kaldırdı.

Konuyla ilgili olarak bilgilendirme yapan Tekataş, "Bu sorun, yılların çözülemeyen sorunuydu. OSB'de bu sıkıntıyı duyunca çözümü için start verdik. Sanayicimize destek vererek, yılların sorununu bir protokol imzalayarak çözdük. Yıllardır içme suyu konusunda kendi kaderine terkedilip su verilmeyen Van OSB ile imzaladığımız protokolle olması gerektiği şekilde içme suyu hizmetini VASKİ olarak biz vermeye başladık. İnşallah bu projeyle aynı zamanda yıllardır su sıkıntısı çeken Bardakçı Mahallesi'nin ve yaklaşık 400 adet TOKİ konutumuzun da ihtiyacı giderilecek." dedi.

Bu yaklaşımdan dolayı Tekataş'a teşekkür eden Aslan ise "Protokol ile yıllarca OSB'de büyük külfet getiren terfi su hatları, arıza ve bakımları, su pompaları masrafları, elektrik giderleri, işçi maaş ve giderleri VASKİ tarafından karşılanacaktır. Bu, sanayicimiz için büyük bir müjdedir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)