• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Ağrı Dağı`nda operasyon: 3 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Dağı bölgesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda biri mavi kategoride aranan ve Ağrı Dağı sorumlusu olduğu belirtilen Osman Özel olmak üzere 3 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, jandarma tarafından Ağrı Dağı bölgesinde düzenlenen operasyon kapsamında 06 Nisan Saat 21.00 sıralarında sınır birliklerine ve vatandaşlara karşı eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen 3 PKK'linin hava harekâtı neticesinde öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: "Etkisiz hale getirilen Bölücü Terör Örgütü Mensuplarından birisinin İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesinde Mavi Kategoride yer alan Sözde Ağrı Dağı Alan Sorumlusu Osman ÖZEL isimli terörist olduğu değerlendirilmektedir. Söz konusu bölge ve yakınlarında icra edilen ayrıntılı arama faaliyeti neticesinde ayrıca; 2 piyade tüfeği, 210 fişek, 10 şarjör, 6 el bombası, bir termal silah dürbünü, bir pil bloğu, 2 el telsizi, 3 batarya, çok miktarda elektrik kablosu, çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı doğrultusunda ele geçirilen silah ve teçhizatlara el konulduğu, diğer yiyecek ve yaşam malzemelerinin olay yerinde imha edilmiştir." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir