• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
KOMYAPI Van`da Konut Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kütahya Simav’da 19 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde zarar gören binaların yerine kalıcı konutların yapılması için TOKİ tarafından yaptırılan toplam 944 konutun 384 adedinin yapımı üstlenen Kombassan şirketlerinden KOMYAPI, verilen 6 aylık süre içerisinde deprem konutlarını TOKİ’ye teslim etti.

23 Ekim 2011’de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki Van depremi sonrası depremde hasar gören binaların yerine TOKİ büyük kapsamlı bir inşaat süreci başlattı.

KOMYAPI, Van’da yapılacak konutlardan 574 adedinin ihalesini aldı. 7 ayda depremzedelere teslim edilecek olan ve ihale bedeli 44 milyon 915 bin TL olan konutlar, Van Edremit’te inşa edilecek. Olumsuz hava şartlarına rağmen konutların temellerini atmaya başlayan KOMYAPI, bütün imkanlarını seferber ederek kış gelmeden konutları depremzedelere teslim etmeyi hedefliyor.

KOMYAPI halen devam edenlerle birlikte TOKİ kapsamında, 11 ayrı bölgede 7000 konutluk projenin inşasını gerçekleştirmekte. Konutlarla birlikte sosyal donatıları da içeren projeler, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Antalya, Kütahya, Aksaray, Van illeri ve Konya da, Ereğli, Beyşehir, Selçuklu ve Meram’da bulunmakta. KOMYAPI’nın TOKİ kapsamında gerçekleştirdiği projeler arasında 3 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, 4 adet cami, karakol, kreş ve çok sayıda ticaret merkezide bulunmakta.

KOMYAPI İstanbul Sanayi Odasınca belirlenen ülke çapında ki en büyük 1000 şirket arasında yer alıyor.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir