• DOLAR 34.159
  • EURO 37.78
  • ALTIN 2910.078
  • ...
Diyarbakır`da `4`üncü Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi` başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğunun (DÜTF-BAT) düzenlediği "Kansere Multidisipliner Yaklaşım konulu" 4'üncü Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi başladı.

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kongre Merkezinde yapılan kongrede bir konuşma yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Talip Gül, Tıp eğitiminin   uzun ve zor bir eğitim olduğuna belirterek, "Bu eğitiminizde ailelerinizin üzerinizde hakkı vardır. Birde Devletin üzerinizde hakkı vardır. Bir tıp öğrencisinin devlete maliyeti 2,5 milyon TL'dir.  Bu hakları çok çalışarak ödeyebilirsiniz. Bilimsel çalışarak Türkiye'nin Aziz Sancar'ı olabilirsiniz. Sizler buna adaysınız, azmederek ve çok çalışarak bunu başarabilirsiniz." dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Profesör Doktor M. Ufuk Aluçlu da konuşmasında, "Bu kongreyi öğrenci arkadaşlarımızla birlikte planladık.  8 aylık bir çalışma sonucu bugün 4'üncü kez kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongremize yaklaşık 400 öğrenci kayıt yapmışlardı. Başka illerden 60 öğrenci katılmıştır, Ayrıca 30 öğretim üyesi de panele ve çalıştaylara destek sağlamışlardır." ifadelerini kullandı.

(DÜTF-BAT) Başkanı Yunus Demirkol ise şöyle konuştu: "Kongremiz Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi tarihinin en yüksek iç ve dış katılımlı tıp öğrenci kongresidir. Bu tür toplantılar güncel bilgilerin, ulusal otoritelerce bize aktarılmasının dışında, Tıp Fakültesi Öğrencilerinin sunum yapma ve kendini ifade etme bakımından önem arz etmektedir."

Dicle Üniversitesi 4. Ulusal Öğrenci Kongresi 3 gün sürecek. (Mehmet Çelik-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir