• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Zamlar ve döviz kurlarındaki artışlar esnafa olumsuz yansımaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, Bağlar İlçe Başkanı Cengiz Aydın ve beraberindeki partili heyet, ilçeye bağlı Muradiye Mahallesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Yaptığı ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Turgut, HÜDA PAR olarak sürekli halkın ve esnafın yanında olup onların sorunlarını, sıkıntılarını dinleyeceklerini söyledi.

Esnafın iş yapamadıklarından dolayı şikâyetlerinin olduğunu, özellikle fakir kesime hitap eden esnafın iflasın eşiğine geldiğini sözlerine ekleyen Turgut, bu esnafın önünün açılması için huzur ortamının, istikrarın sağlanması ve gizli krizin çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Temasları kapsamında esnaf, mahalle muhtarını ve Fatih Ortaokulunu ziyaret ettiklerini belirten Turgut, Çarpık yerleşmenin, sokakların darlığı ve varoş mahallelerdeki hırsızlık olayların artmasından dolayı Bağlar ilçesine bağlı Fatih Mahallesinde kentsel dönüşümün biran önce yapılması gerektiğini belirtti.

Turgut, "Fatih Ortaokulu müdüründen aldığımız bilgiler ışığında neredeyse ilkokul öğrencilerine kadar inen bir uyuşturucu kullanma ve dolayısıyla uyuşturucuya müptela olan bir gençliğin tehlikesini gördük. Bununla ilgili gerek güvenlik tedbirleri, gerek rehabilite noktasında tedbirlerin alınması gerekir." dedi.

"Fakir kesime hitap eden esnafımız neredeyse iflasın eşiğine geldi"

Esnafın aktardığı sorunları anlatan Turgut, "Esnaflarımız kan ağlamakta. İş yapamamadan kaynaklanan şikâyetlerini dillendirmektedirler. Buna dair bir çözümün bulunması gerekir. Gerektiğini de defaten söyledik. Ama maalesef buna bir çözüm bulunmadı. Özellikle fakir esnaf dediğimiz ve fakir kesime hitap eden esnafımız neredeyse iflasın eşiğine geldi. Zengin kesimi ve durumu iyi olan tüccarların, şirketlerin daha da zenginleştiğini, büyüdüğünü görmekteyiz. Dolayısıyla orta kesim esnafın ve halkın neredeyse azaldığını, yok olmaya gittiğini gördük. Bu da ciddi bir tehlikedir. Buna dair tedbirlerin alınması gerekir." ifadelerine yer verdi.

"Zamlar ve döviz kurlarındaki artışlar esnafa olumsuz yansımaktadır"

Turgut, şunları söyledi: "Zamlardan yine esnaflarımızın şikâyetleri var. Gerek akaryakıt, gerek döviz kurlarındaki artışlar haliyle esnafa yansımakta ve esnafın iş yapamama sebepleri arasında yer almaktadır. Şu anki istikrarsızlığın ve gizli krizin çözümü elbette ki yetkililere düşüyor. HÜDA PAR olarak esnafımızın, halkımızın sıkıntılarını birebir kendilerinde dinlemeye devam edeceğiz. Sorunlarını takip etmeye devam edeceğiz. İmkânlarımız ölçüsünde çözüm önerimizi sunup yardımcı olmaya çalışacağız." (Ramazan Casuk- İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir