• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ataç ailesinin evi onarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu Kaymakamlığı, yıkılma tehlikesi bulunan Ataç ailesine ait evi yenden inşa edeceğini açıklayarak, yıkım çalışmasına başlanılan evin birkaç ay içinde bitirilmesinin planlandığını belirtti.

İLKHA'nın 3 Mart Cumartesi günü servis ettiği "Evleri yıkılmak üzere olan aile yardım bekliyor" başlıklı haberin ardından Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk'ün talimatıyla harekete geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), evde yaptığı incelemenin ardından gerekli onarımın yapılabilmesi için yıkım kararı aldı.

Evin boşaltılması sonrası yıkım çalışması başlatılırken, önümüzdeki günlerde inşa sürecinin başlatılacağı belirtildi. Evin birkaç ay içinde bitirilmesi planlanıyor. 

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Çağlar Mahallesi'nde ikamet eden 5 çocuklu Ataç ailesi, yıkılmak üzere olan evin içerinde yaşam mücadelesi veriyorlardı.

Eşi hasta olduğu için evin tüm yükünü sırtlanan anne Melike Ataç, evinin onarılacak olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Melike Ataç, "Allah razı olsun İLKHA'dan, haberimizi yaptıktan sonra Artuklu Kaymakamlığı'ndan gelip evin durumuna baktılar. Ondan sonra yıkım kararı aldılar ve daha sonra gelip evi yıktılar. Hem İLKHA'ya hem de Artuklu Kaymakamına teşekkür ediyorum. Tabi evi boşatıp geçici olarak başka bir yerde kalıyoruz. Kaldığımız yerde çok kötüdür, kapıları yok. Evimiz bitinceye kadar idare etmeye çalışıyoruz. Sayın Kaymakamımızdan tek ricamız; evimin bir an önce bitirmesidir." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir