• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Hava durumu nasıl olacak? 03. 04. 2018
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Erzincan, Bingöl, Sivas, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara ve Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerinde 4 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Zirai don uyarısı!

Sabah ve gece saatlerinde Ankara, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kastamonu, Çankırı ve Bolu'da hafif don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ile Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in bin metre ve üzeri rakımlı kesimlerinde), Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Muş) ve Sivas, Kayseri çevrelerinde orta kuvvette don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Az bulutlu, öğle saatlerinde doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin öğle saatlerinde parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Genellikle az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Genellikle parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 25°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 14°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 20°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 16°C

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmurlu 13°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir