• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)`den yapılan açıklamaya göre, 2017 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri 02 Nisan 2018 Pazartesi günü(bugün) mesai saati bitiminde son bulacak. Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri 2017 yılına ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini bugün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda gönderebilecekler.

Gelir vergisi beyannameleri GİB Hazır Beyan Sistemi üzerinden 7/24 esasına göre online verilebilecek. Hazır Beyan Sistemi'ne, GİB'in internet sitesinden veya akıllı telefonlara indirilen mobil uygulamadan ulaşılabiliyor.

İKİNCİ TAKSİT TEMMUZ AYINDA

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükellefler Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini Hazır Beyan Sistemi üzerinden kolayca gönderebilirler. Hazır Beyan Sistemine Başkanlığımız internet sayfası (www.gib.gov.tr ) üzerinden ulaşılabilir. Hesaplanan Gelir Vergisinin ilk taksitinin 02 Nisan 2018 Pazartesi akşamına kadar, ikinci taksitinin Temmuz ayı içerisinde olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir.”

ÖDEMELER NERELERDEN YAPILABİLECEK?

Mükellefler vergilerini; vergi tahsiline yetkili olan banka şubelerine, bağlı bulunulan vergi dairesine veya ağlı bulunulan vergi dairesinin bildirilmesi şartı ile herhangi bir vergi dairesine ödeyebilecekler. Ayrıca, Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisinin Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların banka/kredi kartları ile ödenmesi mümkün. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya www.gib.gov.tr ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmekte.

YAŞLI VE ENGELLİ MÜKELLEFLERE YARDIM HİZMETİ

Kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engelliliği veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükellefler Vergi İletişim Merkezini (444 0 189) arayarak randevu talep etmeleri halinde adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunacak.