• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Depoya giren hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman-Hasankeyf yolu üzerinde bulunan bir dondurma fabrikasının çalışanlarına ait depoya gece saatlerinde giren kimliği belirsiz iki hırsızın yaptığı hırsızlık anı işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay, dün gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir dondurma fabrikasının deposuna giren kimliği belirsiz 2 hırsız, dışarda bulunan alarm sistemini devre dışı bırakıp, deponun bahçe duvarını kırdıktan sonra içeri girdi. Ardından güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde başında şapka takan ve yüzü gözüken hırsızlardan biri, pencere kolunu kırıp odaya giriyor. Kameradan habersiz içeriyi kolaçan eden hırsızın yanına bir müddet sonra yüzü maskeli bir kişinin daha geldiği görülüyor. Para kasasını zorla açmaya çalışan hırsızlar kamerayı fark ettikten sonra kameranın yönünü çevirerek görüntünün kesilmesini sağlıyor ve açmaya çalıştığı para kasasının kilidini kırarak kasayı açmayı başarıyorlar.

Açtıkları para kasasının boş olduğunu gören hırsızlardan biri diğer odaya geçerek burada bulunan 2 adet tablet bilgisayar ve bir miktar parayı alarak arkadaşına verdiği ise görüntülere yansıyor. Depoda bulunan paraları ve değerli eşyaları çalan hırsızlar, daha sonra olay yerinde kaçarak kayboluyorlar.

Sabah saatlerinde hırsızlık olayını fark eden işyeri sahipleri jandarmaya haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, işyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Hırsızların eşkâl tespit çalışması sürerken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Hırsızlık olayına tepki gösteren işyeri sahiplerinden Faysal Aslan, yetkililerden hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi.

"Başka mağduriyetler oluşmadan caydırıcı cezalar verilmelidir"

Aslan, "Dün gece iki hırsız depomuza girdi. Para kasamıza zarar vermişler. Kasada para bulmayınca diğer taraflara dadanmışlar. Diğer odada iki tane tabletimizi ve bir miktar paramızı almışlar. Yüzleri açık ve kameraların önünde cesaretli bir şekilde bu hırsızlığı yapmaları caydırıcı cezaların olmamasındandır. Bizim gibi esnafların bu şekilde mağdur olmaları çok sıkıntıdır." dedi.

Devletin hırsızlara caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini vurgulayan Aslan, "Jandarma da geldi, bunların kamera kayıtlarını aldı. Bunların yakalanması durumunda hak ettikleri cezaları almalarını istiyoruz. Biz mağdur olduk. En azından başka kişilerin mağdur olmaması adına bunların bulunmasını ve ceza almalarını istiyoruz." diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir