• DOLAR 32.266
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2402.302
  • ...
Uzlaştırma Bürosu 909 dosyanın 452`sini sonuçlandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, yargı yükünün azaltılması amacıyla kurulan Uzlaştırma Bürosu hakkında basın açıklaması yaptı.

Uzlaşma kurumunun hızlı, etkin ve çabuk sonuç almayı sağlayan alternatif bir çözüm yöntemi olduğunu söyleyen Öztoprak, uzlaştırma işlemlerinin Uzlaştırma Bürosu tarafından, konusunda eğitim almış uzlaştırmacılarca yerine getirildiğini ifade etti.

Öztoprak, günlük yaşantıda sıklıkla karşılaşılan hakaret, basit tehdit, mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal, basit kasten yaralama, taksirle yaralama, trafik kazası, iş kazası gibi şikâyete bağlı suçlarla basit hırsızlık, güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık gibi uzlaşma kapsamında kalan suçlarda bu hükümlerin uygulandığını bildirdi.

Öztoprak, "Bazı olaylarda, cep telefonunun maddi değerini aynen ödeme, özür dileme, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere erzak kolilerinin hazırlanması, Musa Cihaner Çocuk Evlerine yeterli sayıda ayakkabı ve oyuncak bağışı yapılmasıyla uzlaşma sağlandı. Bu kapsamda, 2 Aralık 2016 ile 30 Kasım 2017 tarihleri arasında Mardin il ve ilçelerinde 909 dosyanın soruşturma aşamasındayken Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Bunlardan 452'si uzlaşma ile sonuçlandı. Bu yılın ilk 3 ayında ise dosyaların yüzde 70'ine yakınında uzlaşma sağlandı." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir