• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğrencilere Meslek Tanıtım Semineri Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Okulun konferans salonunda lise öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere Avukat Abdullah Fındık, Avukat Hüsnü Kaplan, Okul Müdürü Şiyar Tümas ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen seminerde avukatlar önce kendilerini öğrencilere tanıttı. Daha sonra Avukatlar kendi uzmanlık alanlarında öğrencilere çeşitli bilgiler verdi. Avukat Abdullah Fındık avukat olabilmek için öncelikle hukuk fakültesi mezunu olmak gerektiğini ardından istenirse savcı veya hakim olabilmek için sınavlara girildiğini belirtti.

Avukatların serbest çalıştığını tayin sorunlarının olmadığını ifade eden Fındık, "Sözel bölümden zevk alınıyorsa ve okumayı seviyorsak bu bölümü seçmeliyiz."dedi.

Avukat Hüsnü Kaplan ise avukatlık meslek kurallarını anlattı. Kaplan, "Meslek Kurallarının bir kısmı Avukatlık Yasasında vardır. Bir bölüm meslek kuralları ise Türkiye Barolar Birliğince hazırlanmış ve 8-9 Ocak 1971 tarihinde Adana'da yapılan IV. Olağan Genel Kurul toplantısında kabul edilmiştir. 50 maddeden ibaret meslek kuralları, TBB Bülteninin 26 Ocak 1971 tarihli 5. sayısında yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 20 ve 27. maddeler, daha sonraki yıllarda değişikliğe uğrayarak bugünkü şeklini almıştır. Avukatlık Yasasının 134. maddesi, meslek düzen ve geleneklerine uymayanlar hakkında disiplin cezaları uygulanmasını öngörmektedir. Avukatlık Yasası Yönetmeliğinin81. maddesinde de aynı nitelikte bir hüküm bulunmaktadır."diye konuştu.

Kaplan, son olarak böyle bir faaliyete katıldıkları için büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Meslek tanıtım semineri hakkında bilgi veren Okul Müdürü Şiyar Tümas, "Okulumuz rehberlik servisi tarafından öğrencilerimize yönelik meslek tanıtım seminerleri yapıldı. Daha önce gazetecilik mesleği tanıtılmıştı. Bu kez de öğrencilerimize hukukçu mesleği tanıtıldı. Bize bu çalışmalarda yardımcı olan Avukat Abdullah Fındık ve Avukat Hüsnü Kaplan'a verdikleri bilgilerden ve öğrencilerimizde oluşturdukları hayranlıktan ötürü çok teşekkür ederiz."dedi. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir