• DOLAR 34.168
  • EURO 38.166
  • ALTIN 2915.815
  • ...
`Bir Düşün Sen` teknoloji tasarım yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Millî Eğitim Bakanlığının genel amaçları doğrultusunda, Türkiye genelindeki resmî ve özel tüm ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında teknoloji ve tasarım sürecini anlayabilen, yorumlayabilen, yönetebilen, değerlendirebilen; teknoloji ve tasarım süreçlerini hem kendisi hem de yaşadığı toplum yararına kullanabilen, yenilikçi düşünebilen öğrencilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle “Bir Düşün Sen” adlı millî ulaşım teknolojilerine yönelik tasarım yarışması düzenlendi.

TASARIM KONU VE AMAÇLARI

“Bir Düşün Sen” adlı millî ulaşım teknolojileri tasarımı Türkiye sergisi, ortaokul öğrencilerinin fikir üretimini sağlayacak teknikleri kullanması, farklı fikirlerin ortaya çıkması, hayal gücü ve düşünme becerilerinin gelişmesi ve yaşadığı sorunlara yenilikçi bakış açısı ile çözüm getirmesi amacını taşımakta. Ülkemizde bilim, sanayi ve teknoloji alanlarındaki gelişmeler doğrultusunda millî ürünlerin üretiminin arttığı gerçeğinden yola çıkarak; öğrencilerden yaşadığı bölgedeki ulaşım sorunlarına çözüm getiren, var olan veya olmayan alternatif ulaşım araçları ve sistemleri ile toplu taşımaya yeni bakış açısı geliştiren millî ulaşım teknolojilerine yönelik aşağıdaki konu başlıklarıyla ilgili bir tasarım çizmeleri ve ayrıca tasarımlarını marka, logo ve slogan ile ifade etmeleri beklenmektedir. Tasarım konuları: 1- Millî Otomobil, 2- Millî Kara Toplu Taşıma Ulaşım Aracı, 3- Millî Raylı Taşıma Ulaşım Aracı, 4- Millî Hava Ulaşım Aracı, 5- Millî Deniz Ulaşım Aracı.

KATILIM NASIL OLACAK?

Yarışma kapsamında, her ilden beş kategoride ilk üçe giren eserler MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne gönderilecek. Genel Müdürlükçe oluşturulan seçici kurul tarafından sergilenmeye değer görülen 100 eserin sahibi öğrenciler ve danışman öğretmenleri Mayıs ayında Ankara`ya davet edilerek Türkiye Sergisi düzenlenecektir. Ayrıca sergilenen 100 eser katalog halinde basılacak. Sergi kapsamında, davet edilecek her bir öğrenciye ve danışman öğretmenine katılım sertifikası ve çeşitli hediyeler verilecek. Başvuru ve ayrıntılı bilgi için http://tegm.meb.gov.tr/  adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir