• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Cumhurbaşkanının talimatıyla elektriklerin kesildiği iddialarına açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in bazı ilçe ve kırsalında yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım tarafından sorunu çözümü için görevlendirilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sabaha saatlerinde kente gelerek temaslarına başladı.

İlk olarak Mardin Valiliğini ziyaret eden Bakan Fakıbaba, burada DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel'in de katılımıyla yaklaşık 3 saat basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya ayrıca, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, ilçe kaymakamları, protokol üyeleri ve bazı davetliler katıldı.

Buradaki toplantının ardından AK Parti Mardin İl Teşkilatına geçen Fakıbaba, partililerle bir araya geldi.

Çiftçilerin, geçen hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardin ziyaretinin gecesinde DEDAŞ tarafından elektrik kesildiği ve bu emri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildiği iddialarına ilişkin konuşan Bakan Fakıbaba, bunun mümkün olmadığını, iddiaların gerçek dışı olduğunu dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın görevlendirmesinin ardından Mardin'e geldiğini hatırlatan Fakıbaba, şunları söyledi:

"Başbakanımız hemen dün beni ve iki arkadaşımı görevlendirdi. Benim programımda yoktu, 'Fakıbaba gideceksin, Mardin'de ne oluyor, ne bitiyor çözeceksin.' dedi. Hele Cumhurbaşkanımızın o güzel mitinginden sonra elektriklerin kesilmesi, güya Cumhurbaşkanımız demiş ki, 'elektriklerini kesin!' Öyle bir algı yaratılıyor. Oysa bizim Cumhurbaşkanımızın Mardin'e ne kadar değer verdiğini ben bilen kardeşlerinizdenim. Öyle bir şeyin olması mümkün değildir." dedi.

Bakan Fakıbaba, daha sonra çiftçiler ile yapılacak toplantıya katılmak üzere toplantının yapıldığı otele geçti.

Basına kapalı yapılan toplantının ardından Fakıbaba'nın açıklama yapması bekleniyor. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir