• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Şanlıurfa'da Afrin halkı için yardım standı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Afrin için başlattığı yardım kampanyası kapsamında kentin işlek yerlerinden birisi olan Şair Nabi Konferans salonunun önünde Afrin halkı için yardım standı açıldı.

Başlattıkları yardım kampanyası ve açtıkları yardım standı ile ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Afrin'e yapılacak olan yardımın kardeşlik hukukunun bir gereği olduğunu söyledi.

"Afrin'e yardım kardeşlik hukukumuzun bir gereğidir."

Başlattıkları yardım kampanyasına yediden yetmişe herkesi destek vermeye çağıran Gerem, "Tarih boyunca hep mağdurların mazlumların yanında yer alan bir ecdadın torunları olarak dün olduğu gibi bugünde nerde bir mağdur nerede bir mazlum varsa din, dil, ırk ayırmaksızın mağdurların mazlumların umudu olmaya devam ediyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle şimdi Afrin'e yardım zamanı diyor, yardım kampanyamızı başlatıyoruz Afrin'e yardım kardeşlik hukukumuzun bir gereğidir. Yediden yetmişe herkesi bu yardım kampanyasına davet ediyoruz." dedi.

"Türkiye'nin Afrin'de ne işi var diyenlere soruyorum..."

Daha sonra bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ise başlatılan bu yardım kampanyasıyla Afrin'de mağdur, mazlum ve evsiz olan insanlarla ekmeklerini paylaştıklarını söyledi.

Yapılan bu yardımların Hazreti İbrahim'in paylaşma geleneğinden geldiğini söyleyen Açar, "Biz tarihimiz boyunca hiç işgalci olmadık. Batılar gibi emperyalist emellerle bir yerlere gidip o insanların kaynaklarını sömürmedik. Emperyalist güçler Türkiye'nin Afrin'de ne işi var diyor. Bende buradan soruyorum: Coğrafya ise bizim coğrafyamız, din ise bizim dindaşlarımız. Irksa bizim ırkdaşlarımız. Avrupalılara soruyorum. Onların coğrafyası mı, onların dinimi, onların ırkımı, onların orada ne işi var? Yapılan bu yardım kampanyası kardeşlik hukukundan doğan ve Hazreti İbrahim'in paylaşma geleneğinden gelen bir adettir ve biz orada mağdur, mazlum ve evsiz olan kardeşimizle ekmeğimizi paylaşmaktayız." dedi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir