• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
Hamas: "Abbas İle Hükümetin Teşkili Konusunda Anlaştık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN- Ebu Merzuk, Mahmud Abbas ile hükümetin teşkili konusunu görüştüklerini ve Filistin Özerk Yönetimi Başkanı'nın hükümet teşkili çalışmalarına bir an önce başlaması konusunda anlaştıklarını belirtti.

Hamas lideri, görüşmede Mahmud Abbas'ın hükümetin teşkilinden önce Yüksek Seçim Kurulu'nun Gazze Şeridi'nde görevine başlaması ve seçmen listelerini güncellemesi şartının da ele alındığını ifade etti. Toplantıda Hamas üyelerine Batı Yaka'da yapılan baskıların, gözaltıların, işten çıkarmaların ve hayır kurumlarının kapatılmasının da gündeme geldiğini kaydeden Ebu Merzuk, Mahmud Abbas'ın Batı Yaka'ya dönüşünde bu konuyla ilgilenme sözü verdiğini bildirdi.

Mahmud Abbas ile görüştükleri ikinci konunun ise Gazze Şeridi'nde yaşanan elektrik ve yakıt sıkıntısı olduğunu kaydeden Ebu Merzuk, Gazze'ye petrol gönderilmesiyle ilgili bazı icraatlar üzerinde anlaştıklarını söyledi.

Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Ebu Merzuk ve Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas 1 Nisan Pazar günü Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelmişti

Bu haberler de ilginizi çekebilir