• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bir bakışta Türkiye ve Dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-AB Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Bulgaristan'ın Varna şehrine hareket edecek.

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde toplanacak MYK'ye başkanlık edecek.

4- TSK tarafından YPG/PKK`ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

5- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde düzenlenen Türkiye'nin en büyük girişimcilik zirvesi "G3 Forum"un 10'uncusu gerçekleştirilecek.

6- Mısır'da halk cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. 

7- FETÖ davaları 

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde sürecek.

- Darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 kişinin yargılanmasına Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Darbe girişimine ilişkin dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski korgeneral Metin İyidil ile EDOK Kurmay Başkanı eski tümgeneral Hamza Koçyiğit'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- FETÖ'nün iş dünyası yapılanması kapsamında örgüt lideri Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 86 sanığın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı dava sürüyor.

- Sakarya'da darbe girişimine ilişkin davada 86'sı tutuklu 222 sanığın 2. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

- Konya'da 161'i tutuklu 478 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davası görülecek.

- İzmir'de darbe girişimine ilişkin davada, aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 280 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

- Bolu'da 23'ü tutuklu 64 sanığın yargılandığı FETÖ'nün Milli Eğitim yapılanması davası görülecek.

8- Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 51'i tutuklu 57 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir