• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kırmızı Liste ve Dayanışma Platformu DTSO seçimlerine katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırmızı Liste ve Dayanışma Platformu yetkilileri, iş adamları ve basın mensupları ile bir araya geldikleri kahvaltıda, basın açıklaması yaparak 14 Nisan 2018 tarihinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın (DTSO) meclis ve akabinde yönetim kurulu seçimlerine katılacaklarını duyurdu.

Basın açıklamasını okuyan Kırmızı Liste ve Dayanışma Platformu Sözcüsü Mehmet Kaya, henüz bir başkan adayı belirlemediklerini söyledi.

DTSO'nun geçmişten gelen temayülleri ve kurumsal bir hafızası varlığına işaret eden Kaya, aynı zamanda bir sivil toplum yanı ile beraber, sanayici ve tüccarların da üst çatı kuruluşu olduğunu belirtti.

Kaya, "Dikkat edilirse bu geniş hareket alanı birçok projenin başlatılmasında, yürütülmesinde, kurum ve kuruluşlar arasında çözüm odaklı koordinasyon süreçlerinin başlatılmasında; sonuç alıcı, etkin ve hatta kesin kararlar alacak bir kurum yapısındadır. Bu çerçevede, bu seçimi çok önemsiyoruz. Diyarbakır'ın önümüzdeki 4 yılını planlamak ve kalkınma hamlelerinde etkin görev almak için Kırmızı Liste "Dayanışma Platformu" olarak seçime girme kararımızı siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna duyurmak istedik." dedi.

"Belli bir başkan adayı ile yola çıkmıyoruz. Başkanın kim olacağı şu anın konusu değildir." diyen Kaya, açıklamasına şöyle devam etti: "Bizler seçim sürecinde ve sonrasında da seçimin sonuçları ne olursa olsun, proje fikirlerimiz ile kamuoyunda ve seçmen zihninde yer almak istiyoruz. Diyarbakır Ticaret ve Sanayii Odasının geçmişini yapmak istediklerini ve yapamadıklarını biliyoruz. Diyarbakır'ın yereldeki sorunlarını, ulusal düzeydeki sorunlarını, sanayisinin Türkiye içindeki durumunu da biliyoruz. Bu yönde kısa bir zaman içinde Kamuoyu ve seçmenle paylaşacağımız 'Sorunlar ve Çözümler'  ile ilgili raporlarımızı yayınlayacağız." (Mehmet Çelik-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir