• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamileler için hayati 4 tavsiye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Servisi

1-Bilimsel araştırmalara göre kızartma ve cipslerde akrilamid maddesi bulunuyor. Bu madde kansere, hamilelikte ise düşüğe sebep oluyor. Düşük tehlikesi yaşamamak ve sağlığınızı korumak için 9 ay boyunca kızartma ve cipslerden uzak durmalısınız. "Aşerme" durumuna gelince; anne karnındaki hiçbir bebeğin, kanser yapan bir maddeye ihtiyacı yoktur. Kendi canınızın istediği şeyler için bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmayın.

2-Doktor tavsiyesine değil komşu tavsiyesine uyarak bitki çayları içmeye kalkışmayın. Bitki çayları normal bireylerin dönem dönem başvurduğu ve memnun kaldığı bitkisel tedavilerdir. Fakat hamilelikte durum değişir. Bitki çayları hamilelik döneminde tercih edilmemelidir.

3-Kahvenin içerisinde bulunan kafein ne yazık ki düşüğe sebep olabiliyor. Kahve bağımlısı olan anne adayları için 9 ay biraz zor geçse de düşük tehlikesi yaşamamak için her şeye değer

4-Evet çikolata da dahil! Yüksek miktarda şeker içeren gıdalar bebek sağlığını riske atıyor. Düşük başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden oluyor. Bebeğinizin gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlamasını ve düşük riskiyle karşılaşmamayı istiyorsanız hamilelik döneminde şekerli gıdalardan uzak durmalısınız.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir