• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Alabaş Köyünde Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldeler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köy-Der), Diyarbakır`ın Çınar ilçesine bağlı Alabaş (İğilyan) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Mevlid etkinliği yoğun katılımlı gerçekleşirken, programda Hz. Muhammed`in cesaret ve kahramanlığı temasına vurgu yapıldı.

Allah ve Resulunu Sevin ki Allah ve Peygamberi de Sizi Sevsin
Kutlu Doğum etkinliği, İgliyan Köy imamı Molla Mustafa Doğan`ın Kur`an tilaveti ile başladı. Nurulemin Gökyüz`ün sunuculuğunu yaptığı programın açılışını Abdulbari Çelik hoca yaptı. Çelik konuşmasında mevlit etkinliğine katılan köylülere seslenerek, ey gayretli Müslümanlar kara taşın ve beyaz kalbin sahipleri olan İğliyanlılar Allah ve Resulu`nu sevin ve onlara tabi olun. Allah ve Resulunu sevin ki Allah ve peygamberi de sizi sevsin size önem ve değer versin izzet sahibi kişiler olasınız. Şayet hayatımız Allah(cc) ve Hz. Muhammed`in istediği şekilde olursa, Allah bizlere izzet ve şeref verdiği gibi mahşer gününde de bizleri peygamberlerle birlikte, şehitlerle birlikte haşreder."
 

Çelik hocanın açılış konuşmasından sonra program Cahit ve Fırat Yıldız`ın okuduğu mevlit ile devam etti. Okunan mevlit etkinliğe katılanlara duygu dolu anlar yaşatırken katılımcılardan bazılarının gözyaşı dökerek ağlamaları dikkatlerden kaçmadı.

Okunan mevlitten sonra kız çocuk ilahi grubu Hz. Muhammed ile ilgili birbirinde güzel ilahi ve ezgiler seslendirerek programa katılanlardan büyük bir beğeni topladı. Kız çocuk ilahi grubundan sonra Grup Vuslat ve Grup Aksa`da kâinatın efendisi Hz. Muhammed üzerine bestelenen ilahileri seslendirerek köylüleri coşturdular.

Allah`ın Dinini Tebliğ Eden Bir Davetçi Hiç Kimseden Korkmaz
İlahi ve ezgi seslendirmelerinden sonra Molla Kerbela Şanlı Hz. Muhammed`in cesaret ve kahramanlığına vurgu yaparak mevlit etkinliğine katılanlara şöyle seslendi: "Gözümüzün nuru Hz. Muhammed köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir dolaşarak İslam`ı, hak din olan Allah`ın dinini korkmadan bütün tehdit ve işkencelere aldırış etmeyerek mükemmel bir şekilde kendi halkına tebliğ etti. Unutmayalım Allah`ın dinini tebliğ eden bir davetçi de hiç kimseden korkmaz ve kınayıcının kınanmasından çekinmez. Kâfirlerin Hz. Muhammed`e karşı güç kuvvet toplamaları peygamber ve ashabını korkutmadı bilakis imanlarını kat be kat artırdı. Bunun nedeni ise en büyük cesarete sahibi Hz. Peygamberin etrafındaki sahabesine sürekli cesaret ve kahramanlık sohbeti yapmasıydı. En önemlisi de sahabeler bu yüksek cesaret ve kahramanlığı Hz. Muhammed`in yaşamında görüyorlardı."

Korkuya Sadece Layık Olan Allah`tır
Kadın sahabelerden bazılarının cesaret ve kahramanlık yönünde bazı erkek sahabeleri geçtiğini ve geride bıraktığını söyleyen Şanlı daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sıkıntılı ve zor zamanlarda münafıklar Resulullah`ı yalnız bırakırken etrafında yalnızca sahabeler kalıyorlardı. Unutmayalım ki korkulacak yegane merci sadece Allah`tır. Bizler müminler olarak sadece Allah`tan korkmalı ve ondan çekinmeliyiz. Mülk yalnız Allah`ındır."

Cesaretimizin imanımızdan kaynaklandığını söyleyen Şanlı son olarak şu ifadeleri kaydetti: "Bizler bugün korkmadan çekinmeden cesaretli bir şekilde sevgimizi hoş bir şekilde Allah`ın Resulune göstermek için meydanlarda toplanmış bulunuyoruz. Bizler de Allah`ın bize verdiği cesaret ve kahramanlığı Allah`ın dini için İslam ve Kur`an düşmanlarına karşı kullanalım. Köy köy kasaba kasaba, şehir şehir dolaşarak bu mübarek davamızı gözümüzün nuru olan Hz. Muhammed`in davasını tebliğ edelim."


Şanlı hocadan sonra programın kapanış duasını M. Şah Duyu yaptı. Coşku ve şenlik havasında gerçekleşen kutlu doğum etkinliğinde program bitmesine rağmen ilahi ve ezgiler eşliğinde köy gençleri halaylar çekerek Kutlu Doğuma ayrıca bir renk kattı. Son olarak programa katılanlara Kutlu Doğum ile ilgili hazırlanan CD`ler dağıtıldı. (Osman İçli - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir