• DOLAR 34.277
  • EURO 37.647
  • ALTIN 2918.823
  • ...
Diyarbakır`da Mehmet Akif Ersoy anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programında konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akif'in bir büyük imanın, duruşun ve milletin duygularına tercüman olan bir isim olduğunu söyledi.

Akif'in bir büyük imanın, bir büyük duruşun bu büyük milletin duygularına tercüman olan bir isim olduğunu söyleyen Güzeloğlu, maddi varlıklara değer vermeyen, inandığı değerler uğruna her şeyi feda eden yüksek bir ahlakın temsilcisi olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, "Akif, içinde yetiştiği bu büyük milletin bir evladı olarak, değerlerine sahip olarak ve bu değerlerin sonsuza kadar yaşaması noktasında çırpınışının, direnişinin, tükenmeyen gayretinin, azminin bir sembolüydü. Hayatının her döneminde, maddi varlıklara değer vermeyen, inandığı değerler uğruna her şeyi feda eden yüksek bir inancın temsilcisiydi. Böyle kahramanlığa sahip bir yüreğin ve bu kahramanlığı gösteren milletin buluşmasının adı İstiklal Marşı'dır. Her dem unutmadan yüreğimizden haykırdığımız, Türkçe'nin o en manzum en şaheser eseri 10 kıtalık İstiklal Marşı'mızı yazdı. Bu marş, bu büyük kahramanlığın, cesaretin, imanın dizelerle, mısralarla haykıran ve sonsuza kadar inşallah haykıracak olan bir şaheserin dile gelişidir. Akif'i rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, milletimizin öz değerlerinin tercümanı olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırtmasın." dedi

Konuşmasının ardından Vali Güzeloğlu, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye verdi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kongre Merkezinde düzenlenen anma programına Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Cumali Atilla, Bölge Komutanı Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. (Emrah Deniz-İLKHA)

 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir