• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
CHP ülkedeki domuzları sordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye'nin ne kadar domuz eti ithal ettiğini sordu.

Gürer, önergesinde, “2016 yılı ve 2017 yılının ilk dokuz ayında domuz eti ithal edilmiş midir? Edildi ise hangi ülkelerden ne kadar ithal edilmiştir? Ne kadar ödeme yapılmıştır? Domuz eti nerede kullanılmakta ya da tüketilmektedir? Ülkemizde son 20 yılda kaç domuz çiftliği kurulmuştur? Kaçı faaldir? Ülkemizde domuz avlanması yasak mıdır? Yasak ise avlanma yasağı kontrolü sağlanmakta mıdır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

TÜRKİYE`DE 3 DOMUZ ÇİFTLİĞİ VAR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaa, 2016-2017 yıllarında "domuz eti" ürünü için kontrol belgesi düzenlendiğini ve ithalat yapılmadığını bildirdi.  Bakan Fakıbaba, “Ülkemizde Antalya'da 2 adet, İzmir'de 1 adet olmak üzere Bakanlığımızdan ruhsatlı toplam 3 adet domuz işletmesi bulunmaktadır” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in, Bakanlığın Türkiye`de domuz avının yasak olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlamadı.

DOMUZ KASAPLIK HAYVAN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhurbaşkanı domuz etine olan tepkisini kimi zaman yüksek perdeden eleştiriyor. İyi de bu konuda izni verende Başbakan iken kendisi. 2006 yılında Domuz etinin kasaplık hayvan sayılması onun Başbakan olduğu dönemde oldu ve bu uygulama devam ediyor. 2006 yılında Tarım Bakanlığı'nın hazırladığı Gıda Kodeksi'nde ile  o güne kadar kasaplık hayvan olmayan domuz kasaplık hayvan oldu. Yani domuzu Kasaplık hayvan olarak tanımlamakta Ak Parti hükümetlerine nasip oldu. AKP Hükümeti tarafından domuzun Türk Gıda Kodeksine göre kasaplık et statüsüne sokulması,  domuz etini büyük bazı marketlerin reyonlarında  soktu” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir