• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

İngiltere Başbakanı Theresa May'in liderliğini yaptığı Muhafazakar Parti'nin üyesi olan bir grup milletvekili ve İngiltere'de yerleşik Türkiyeli iş adamları, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti.

5 TEMMUZ SONRASI STANDART AND POOR'S`DE KREDİ NOTUMUZU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Heyete Ankara ekonomisi ve Ankara Ticaret Odası'nın çalışmaları hakkında bilgi veren ATO Başkanı Baran, zor bir coğrafyada yer alan Türkiye'nin bölgesinde demokrasi ile yönetilen en önemli ve en büyük ülke olduğuna dikkati çekti. Baran, "Zaman zaman hasmane tavırlarla da karşı karşıya kalıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra Standart and Poor's kredi notumuzu düşürdü. Kredi derecelendirme kuruluşlarının amacı ekonomideki durumu değerlendirmek olmalı ama görünen o ki siyaseti merkeze alıyorlar" diye konuştu.

"KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI MORALİMİZİ BOZMUYOR"

Kredi derecelendirme kuruluşlarının not düşürmesine karşın Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini vurgulayan Baran, "Hükümetimiz reel sektörü destekleyici uygulamalar hayata geçiriyor ve bunun karşılığını ekonomide görüyoruz. Türkiye 2017 yılını önemli bir büyüme rakamıyla sonlandıracak. Sıkıntılarla dolu coğrafyaya rağmen Türkiye ekonomik ve siyasi açıdan güvenli bir ülke olarak varlığını sürdürüyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının ekonomik ölçekten yoksun kararları moralimizi bozmuyor. Aksine, azmimizi kamçılıyor" dedi.

"GİDECEK DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR"

İngiltere ve Türkiye'nin dünyanın iki önemli ülkesi olduğunu belirten Baran, "Yaklaşık 16 milyar dolarlık ticaret hacmimiz var. Ancak 16 milyar dolar gerçek potansiyelimizi yansıtmıyor. Türkiye ile İngiltere'nin gidebilecek daha çok yolu var. Ticaretimizi geliştirmek için hep beraber, el ele vererek çalışabiliriz" dedi.