• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR İpekyolu İlçe Teşkilatından esnafı ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Oktuay ve beraberindeki heyet İpekyolu İlçesi çarşı esnafını ziyaret ederek esnafın sıkıntı ve taleplerine kulak verdi.

Esnafın sıkıntılarını dinleyen heyet, ziyarette HÜDA PAR Van İl Başkanlığı tarafından hazırlanan Van'ın sorunlarına yönelik çözüm önerilerini içeren bir de kitapçık hediye etti.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Oktuay, alışılmış siyasetin dışına çıkan partileri HÜDA PAR'ın, esnafın gönlünde taht kurduğunu belirterek, "Bilindiği gibi, Van Güç Birliği Platformu bugün Van ilinin ulaştırma alanındaki sorunları ve çözüm önerileri gündemiyle bir araya gelecek. Bu vesileyle daha öncede dile getirdiğimiz Van'ın ulaşım sorunları ve çözüm önerilerimizi sizinle paylaşmak istedik. Şehirlerarası otobüs terminalinin şehir dışına çıkarılmasını ve çevre yolu üzerine konumlandırılması gerektiğini daha önce de ifade etmiştik. Çevreyolu ile İpekyolu'nu birbirine bağlayan alternatif yollar oluşturulmalı, şehir merkezine giriş çıkışların sağlanabileceği alternatif yolların oluşturulması artık kaçınılmaz olmuştur." dedi.

Şehir içi taşıma araçlarının park yerlerinin merkezden çıkarılması gerektiğinin de altını çizen Oktuay, şehir içindeki otopark sayılarının ise arttırılması gerektiğini söyledi.

Oktuay, "Buralardan sadece ring veya yolcu alıp kalkma şeklinde durak yerleri oluşturulmalı, Edremit, Üniversite tramvay yolu bir an önce açılmalıdır.  Üniversite TOKİ ve organize sanayi bölgelerine ek seferlerin konulması ise halkın mağduriyetini giderecektir." dedi.

''Merkeze yakın trafik ışıkları kaldırılmalı''

HÜDA PAR Van İl Başkanlığının Van'ın sorunlarına yönelik çözüm önerini içeren raporda Van trafiğinde yaşanan sıkıntıların detaylıca dile getirildiğini aktaran Oktuay, sözlerine şöyle devam etti:

"İskele caddesi genişletilerek çift şeritli hale getirilirken de görselliğe dikkat edilmeli, cadde boyu araç parkına kesinlikle müsaade edilmemelidir. Trafiğin rahat akışı için merkeze yakın trafik ışıkları kaldırılmalı onun yerine araç alt geçitleri oluşturulmalıdır. Karayolları kavşağı derhal köprülü kavşak -alt geçit şeklinde yapılmalıdır.'' dile getirdi.

Gerek iskele caddesi gerekse de İpekyolu üzerindeki yoğunluk büyük ölçüde buradaki yoğunluktan etkilenmektedir. İskele, Sıhke, Maraş, İki Nisan ve Şabaniye caddelerinin birbirine bağlayan yollar genişletilmelidir. Bağlantı noktaları oluşturulmalıdır. Özellikle Şabaniye Caddesi'ni diğer caddelere bağlayan bir yol bulunmaması büyük eksikliktir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir