• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşgal çetesi Filistinli genci şehid etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

EL HALİL (AA) - Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgal çetesi İsrail askerlerinin, El Halil kentinin Ez-Zaviye bölgesinde yaşanan olaylara gerçek mermi ile müdahale etmesi sonucu göğsünden vurulan Filistinli bir gencin şehid olduğu belirtildi.

Açıklamada, Filistinli gencin kimliğine ilişkin bir bilgiye yer verilmedi.

Öte yandan açıklamada, işgal altındaki Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde yaşanan olaylarda, işgal çetesi İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 4 Filistinlinin de yaralandığına yer verildi.

Yaralılardan ikisinin işgal altındaki Batı Yaka'nın Selfit kentindeki devlet hastanesine nakledildiği belirtilen açıklamada, ikisinin de kuzeydeki Nablus kentinde bulunan Rafidiya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Filistin basınında yer alan haberlerde ise, işgal çetesi İsrail askerleri tarafından şehid edilen Filistinli gencin 24 yaşındaki Muhammed Zeyn Fezza el-Caberi olduğu aktarıldı.

Filistinliler, işgal altındaki Batı Yaka'nın çeşitli yerlerinde, işgal çetesi İsrail'in inşa ettiği Ayrım Duvarı, Yahudi yerleşim birimleri ve ABD'nin Kudüs politikalarına karşı protesto gösterileri düzenlemişti.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın (2. İntifada) ardından işgal çetesi İsrail yönetimi, 2002 yılında "güvenlik" gerekçesiyle Batı Yaka ile işgal çetesi İsrail arasına Ayrım Duvarı inşasına başlamıştı. Ayrım Duvarı nedeniyle Batı Yaka'daki 3 milyona yakın Filistinli, işgal altındaki Doğu Kudüs ve İsrail'e geçiş yapamıyor.

Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı her hafta cuma günleri düzenlenen gösterilere işgal çetesi İsrail askerleri gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz ve tazyikli atık suyla müdahale ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Yaka'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir