• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır`da icra dairesi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığı bünyesinde vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek amacıyla 'İcra Dairelerinin Etkinliğini Arttırılması Projesi' kapsamında bu güne kadar Türkiye genelinde 33 bölgede Pilot İcra Dairesi kuruldu.

Diyarbakır da mevcut bulunan 210 bin icra dosyası sisteme entegre edilerek vatandaşlara daha hızlı, güvenli ve şeffaf hizmet sunulması amacıyla icra dairesi açıldı.

Pilot İcra Daireleri uygulaması ile tüm icra dairelerinin tek çatı altında toplanarak haciz, satış ve diğer tüm icra işlemlerinin zaman ve maliyet avantajları ile birlikte kalite standartlarına uygun hizmet verilmesi hedefleniyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca projeye uygun olması amacıyla Diyarbakır Adliyesi Ek Hizmet Binası yeniden düzenlenerek belirlenen kriterler çerçevesinde Pilot İcra Dairesi Uygulamasına elverişli hale getirildi. Bu amaçlar doğrultusunda yapılan teknik çalışmalar sonucunda Diyarbakır'da bulunan icra daireleri birleştirilmiş fiziki altyapı tamamlandığı ve vatandaşların hizmetine sunulduğu öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde tamamlanan çalışmalar sonucunda tüm başvuru ve işlemleri Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP)  üzeninden gerçekleşecek ve tüm belgeler sisteme yüklenerek işlemler tek bir birim tarafından takip edilecek.

Avukat ve vatandaşların icra dairelerine gelmeden sistem üzerinden dosyalarını görebilecek ve işlem durumunu inceleyebilecek. Yenilenen icra daireleri sistemi ile vatandaşların ve işlemleri yürüten avukatların büyük oranda zaman ve maliyet tasarrufunda bulunmaları bekleniyor. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir