• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
PKK`nin katlettiği 6`sı çocuk 8 köylü mezarları başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK tarafından 7 Mart 1987 yılında Nusaybin'in Açıkyol köyünde düzenlenen saldırıda katledilen 6'sı çocuk 8 kişi, mezarları başında anıldı.

Katliamın yıldönümü nedeniyle Açıkyol köyünde anma töreni düzenlendi. 

Törende konuşan saldırının tanıklarından Fikret Aslan, 31 yıl önce 6 yeğeni ve 2 yakın akrabasını saldırıda kaybettiğini ifade etti.

Konuşmasında yakınlarının acısını ilk günkü gibi yüreğinde hissettiğini anlatan Aslan, "Eli kanlı PKK terör örgütünün silahsız ve savunmasız masum sivillere ve özellikle kadın ve çocuklara saldırması, bölge insanı için mücadele etmediğinin bir kanıtıdır. Örgüt, dış güçlerin isteklerini yerine getirmek için ülkeyi kaosa sürüklemeyi istemektedir." diye konuştu.

Jandarma Teğmen Çağlar Avcı ise konuşmasında kendilerini savunamayacak durumda olan masum sivillerin haince katledildiklerini söyledi.

Avcı, "Terör örgütü, onca dış desteğe ve içerideki iş birlikçilerine rağmen hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Bu olay ve benzeri birçok olay da silahsız ve korunmasız, çoğunluğu kadın ve çocuk olan vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi, terör örgütünün sözde bölge insanının haklarını savunduğu söyleminin gerçeği yansıtmadığını açıkça göstermektedir." dedi.

Program, Nusaybin Müftüsü İrfan Açık'ın okuduğu dua ile son buldu.

Törene Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Latif Kara, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Atik, Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin, AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, saldırıda yakınlarını kaybedenler ve vatandaşlar katıldı.

Açıkyol katliamı

PKK tarafından 7 Mart 1987 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesi Açıkyol köyünde 6'sı çocuk 8 kişi kurşuna dizildi.

Katliamda, Cumhur Tunç (54), Şerife Tunç (47), Selma Tunç (12), Serini Tunç (10), Süleyman Ayık (13), Metin Ayık (8), Bedirhan Erdem (17), Selim Ayık (10) hayatını kaybetti. (Cihat Şayık- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir