• DOLAR 35.418
  • EURO 36.345
  • ALTIN 3059.62
  • ...
BEÜ Rektörü üniversitenin çalışma ve faaliyetlerini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Her türlü bilimsel, sosyal ve kültürel meselenin konuşulduğu üniversiteler ile basını birbirinden ayrı düşünmenin mümkün olmadığını belirten Yardım, desteklerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Üniversiteler eğitim-öğretimin yapıldığı, araştırma geliştirme faaliyetlerinin yürütüldüğü kurumlar olmalarının yanında, kuruldukları ilin ihtiyaçlarının karşılanmasında da sorumluluk sahibi kurumlar olduğuna dikkat çeken Yardım, "Şehrin sosyal, kültürel, ekonomik gelişiminde yol gösterici bir rol üstelenmek zorundadırlar. Bunun için de şehirle iç içe dayanışma ve işbirliği halinde olmaları gerekir. Görevde bulunduğumuz yaklaşık bir yıllık süre boyunca bu konuya olabildiğince önem vererek hareket ettik, bundan sonra da böyle devam edecektir. Çünkü Bitlis sahip olduğu değerleri ile bunu fazlasıyla hak ediyor. Bitlis şehri tarihten bu yana bir medeniyet ve eğitim merkezi olmuştur. Yetiştirdiği bilim ve fikir insanları, devlet adamları ve siyasetçiler ile işadamları vasıtasıyla ülkemizin geçmişinde olduğu gibi bugününde de belirleyici ve yön verici bir şehir olmuştur. Bu bakımdan Bitlis'i hak ettiği yere getirme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz." dedi.

"Bitlis'in tarihini, kültürünü, sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkaracak olan projeler yapıyoruz"

"Tarihini, kültürünü, sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkaracak olan projeler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." diyen Yardım, şunları söyledi:

"Bu maksatla 'Bitlis ve Yöresi Tarih ve Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurduk. Yine bu çerçevede üniversitemizde yürütülen bir proje ile Bitlis Tarihini bütün yönleri ile yeniden yazıyoruz. Üniversitemizin ev sahipliğinde 'Uluslararası Bitlis Tarihi ve İdris-i Bitlis'i Sempozyumu' düzenlemek için hazırlıklarımız devam etmektedir. Üniversitemize bağlı Rahva Kervansarayında 'Uluslararası Osmanlı ve Selçuklu Eserleri Araştırma Kütüphanesi'ni DAP'la birlikte hayata geçirme hazırlığı içerisindeyiz."

Üniversite bünyesinde yapılan bilimsel çalışmalara da değinen Yardım, yapılan çalıştaylarla Bitlis'i Türkiye'nin gündemine taşıdıklarını ifade etti.

Yardım, "Şehrin ekonomisine katkı yapmak için bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Pomza ve Perlit Uygulama ve Araştırma Merkezimizin öncülüğünde 'Pomza ve Perlit Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. Bu çalıştay Bitlis'i Türkiye'nin gündemine taşıdı. Bitlis'in tarım ürünlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak üzere 'Ceviz Çalıştayı' yaptık ve akabinde 'Bitlis ve Yöresi Ceviz Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurduk. Yine 'Bitlis Ekonomi ve Kalkınma Çalıştayı'nı yaparak şehrimizin ekonomik potansiyelini ortaya koymaya çalıştık. Şimdi 'Turizm Çalıştayı' için hazırlıklarımız devam ediyor. 'Marka Şehir Bitlis' ana temasıyla 'IMESET Uluslararası Bitlis Sempozyumu'nu gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra onlarca panel, konferans, seminer, kültürel ve sportif etkinlik gerçekleştirdik." diye konuştu.

"Her şeyden önce biz insan yetiştiren bir kurumuz"

Eğitim alanında yapılan faaliyetlere atıfta bulunan Yardım, her şeyden önce insan yetiştirmeye çalıştıkları hatırlatmasında bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü her şeyden önce biz insan yetiştiren bir kurumuz. Bizim için öğrencilerimiz en değerli varlığımızdır. Bu nedenle öğrenci merkezli bir düşünce ile son bir yılda öğrenci topluluklarının bütün faaliyetlerini destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz de onlara güvenimizi boşa çıkarmadılar ve çok güzel ürünler elde ettirler. Bu yaklaşımımızın bir sonucu olarak öğrencilerimiz, katıldıkları bütün etkinliklerde önemli başarılar sağlayıp dereceler elde ettiler. Öğrencilerimizin bilimsel ve kültürel faaliyetlerini Erasmus, Farabi, Mevlana gibi programlarla destekleyerek onlara yeni ufuklar kazandırmaya çalışıyoruz. Bu yolla öğrencilerimiz yurt içi ve yurt dışı faaliyetlere katılma şansı elde etmektedirler. Sadece öğrencilerimizin değil aynı zamanda akademik ve idari personelimizin de çeşitli yollarla yurt içi ve yurt dışı programlara katılımlarını destekleyerek kendilerini geliştirmelerini ve deneyimlerini arttırmalarını teşvik etmekteyiz. Haliyle üniversitemizde üretilen proje sayılarında ciddi artışlar olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığımızı dile getirmek istiyorum. Bu çerçevede TÜBİTAK, BEBAP, SODES projelerinde bir artış olmasının yanında üniversitemizde elektrikli araba üretildi, Rüzgar ve güneşten enerji üretimi gerçekleşti." (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir