• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
"O'nun hayatını öğrenmek ödüllerin en büyüğüdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde 18 Şubat'ta "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlediği ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavına Mardin'den 14 bin kişi katıldı. Katılanlardan 167'si dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

Mardin; İstanbul ve Diyarbakır'dan sonra en çok dereceye giren öğrencilerin bulunduğu şehir olurken, İLKHA'ya duygularını paylaşan sınav birincileri, ödüllerin en büyüğünün Peygamber Efendimizin hayatını okuyarak öğrenmek olduğunu söylediler.

"Önümüzdeki sene umre ödülünü kazanmak istiyorum"

Siyer sınavında 2'inci kategoride 80 sorudan 79'una doğru cevap vererek Türkiye 17'incisi ve Kızıltepe birincisi olan Esma Yaşin duygularını şu şekilde paylaştı:

"Öğretmenim sayesinde siyer sınavına girdim ve dereceye girerek Kızıltepe de birinci oldum. Öğretmenime ayrıca teşekkür ediyorum. Kitabı okurken önemli yerleri not aldım ve özetini çıkardım, bu şekilde sınava hazırladım. Gelecek yıl Türkiye birincisi olup okulumu birinci yapmak istiyorum ve umre kazanmak istiyorum."

"Peygamber Efendimizin hayatını okuyup öğrenmek ödüllerin en büyüğüdür"

Sınava çok çalıştığını ve dereceye girdiğini belirterek sevincini dile getiren Ayşenur Ramazanoğlu ise "Benim için Peygamber efendimizin hayatını okuyup öğrenmek ödüllerin en büyüğüydü. Sınava çok çalıştım çabaladım ve dereceye girdim. İlk önce şaşırdım sonra da çok sevindim. Kitabı çok okudum kitaptan kısa kısa özetler çıkardım. Daha önce çıkmış soruları çözdüm. Bu sene dereceye girdim gelecek senede girmek istiyorum."  dedi.

"Hem dereceye girdim hem de Peygamberimizin hayatını öğrendim"

Dereceye girmek için sınava çok çalıştığını söyleyen Pınar Turgut, "Siyer sınavında derece girmek istiyordum. Sınava katılmak gayet güzeldi. Dereceye girdiğim için çok mutluyum. Benim için en büyük ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmekti. Ödül almasaydım da olurdu, dereceye girmeseydim de üzülmezdim. Hem dereceye girdim hem de Peygamber efendimizin hayatını öğrendim çok mutluyum." diye konuştu.

"Mardin; Diyarbakır ve İstanbul'dan sonra 3'üncü oldu"

Peygamber Sevdalıları Mardin Koordinatörü Nurettin Gezgin ise Türkiye geneli yapılan Siyer Sınavında Mardin'den 167 kişinin dereceye girdiğini ve Mardin'in Diyarbakır ve İstanbul'dan sonra en fazla dereceye giren öğrenci çıkaran 3'üncü il olduğuna dikkat çekti.

Gezgin, sözlerine şöyle devam etti: "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı siyer sınavımız yorucu ama zevkli bir maraton oldu. Allah, hayırlısıyla bitirmeyi nasip etti. Başarıyla bitirdik. Çok şükür bu konuda hiçbir sorun çıkmadı. Katılım son derece iyiydi ve güzeldi. Her sene sayı katlanıyor. Bu sene de katlandı, önümüzdeki sene inşallah daha çok katlanacak. Siyer sınavında Mardin'imiz Türkiye çapında 3'üncü oldu. Mardin'de toplamda 167 yarışmacımız dereceye girdi. Elhamdülillah şuna inanıyoruz ki, 14 bin katılımcımızın tamamı dereceye girmiştir. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatını teoride çok güzel bir şekilde öğrendiler. Her biri defaatle okumuş, not almış, kitabın özetini çıkarmış. Bundan sonrası ise inşallah teoriden pratiğe geçirmek olacaktır. Kızıltepe'mizde 30'dan fazla kişi dereceye girerek ödül kazandı. Bu sene 2 bin den fazla ödül dağıtıyoruz bunların 5'i ise umre ödülüdür."

Öğrencilere Umre müjdesi

Önümüzdeki sene umre sayısını artıracaklarının müjdesini veren Gezgin, "Bu sene umrelerin artırılması yönünde çok talep vardı. Her kategoriden 5 kişi olmak üzere 20 umremiz olacak. Bu, daha çok teşvik edecek ve insanların siyer sınavına katılmalarını sağlayacak. Umreye de ailece gidecekler için bu durum daha büyük bir mutluluk vesilesidir. Zira İslam'ın doğduğu toprakları kitaplarda okuyacaklar, öğrenecekler ve bundan sonra aileleriyle beraber gidecekler, Peygamberin ve yarenlerinin ayak bastığı toprakları, mücadele verdikleri yerleri, insanlığın kurtuluşu için harcadıkları çabanın mekânlarını birebir görmüş olacaklar. Bu da onların dönüşümüne ve Peygamber Efendimizin siyretini yaşamalarına bire bir vesile olacak." diye konuştu. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir