• DOLAR 32.718
  • EURO 35.278
  • ALTIN 2448.7
  • ...
Vatandaşlardan mahalle aralarında açılan tekel bayilerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te son zamanlarda sayıları giderek artan ve insanların yaşadığı meskun mahallerde, bina girişlerine kurulan tekel bayilerinin bu şekilde yaygınlaşmasına tepki gösteren Siirtliler, apartman altlarında, okulların çevresinde ve ibadethanelere yakın yerlerde bu tür yerlerin açılmasının kendilerini rahatsız ettiği gibi çocuklarının da geleceklerini tehdit ettiğin söyledi.

Bu tür yerlerin yaygınlaşmasının hayra alamet olmadığını ve bu durumun çocukları için kötü örnek ve tehlike olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek, "Kesinlikle apartman altlarında içki satışından çok rahatsızız. Çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar, bu tür yerlerin yasaklanmasını ve şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz" çağrısında bulundular.

"Mahalle aralarında açılan tekel bayileri kapatılsın"

İçki satışının yapıldığı yerlerin, mahalle aralarına ve ailelerin oturduğu apartman altlarına kadar yaygınlaştığını belirten Muhammed Muaz Sezgin, bazılarının hadlerini aşarak adeta meydan okurcasına ibadethanelere yakın yerlere de bu yerleri açtığını söyledi.

Sezgin, "Bu, çok kötü bir durum. Çocuklara kötü örnek teşkil ediyor. Yetkililer denetimleri sıklaştırmalı, bu tür yerlerde bulunan bayileri kapatmalı." ifadelerini kullandı.

İçki satış bayilerinin apartman altlarında bulunmasını tasvip etmediklerini belirten Sezgin, "Benim yaşadığım mahallede apartman altında tekel bayisi bulunuyor. Bu doğru değil. Gelecek nesillerimiz için, çocuklar için uygun bulmuyorum. Çocuklarımıza kötü örnek oluyor. Tekel bayilerinin Yerleşim yerlerinden uzak olması lazım. İbadethanelere yakın yerlerde ve apartman altlarında içki satılan yerlerin açılması uygun değildir. Yetililerin bu konuda daha duyarlı olması ve denetimleri sıklaştırması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle apartman altlarında açılan tekel bayilerine yönelik yetkililerin bir an önce bu tür yerlerin kapatılmasının istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Apartman altlarında içki satışından çok rahatsızız"

Siirt'te daha önceki dönemlerde Alkol satışı yapan bayilerin bu kadar yaygın olmadığını şehirde bulunan 1-2 içki yerinin de gizliden ve bilinmeyen yerlerde satış yaptıklarını söyleyen Nasri Süren ise meskûn mahallerde içki yerlerinin bulunmasının doğru olmadığını söyleyerek yetkililerin önlem almasını istedi.

"İçki bütün kötülüklerin anasıdır"

İçki satılan yerlerden çok rahatsız olduğunu dile getiren Cüneyt Erkoyuncu da mahalle aralarında, evlerin girişinde içki satışı yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Erkoyuncu, "Kesinlikle apartman altlarında içki satışından çok rahatsızız. Çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar, bu tür yerlerin yasaklanmasını ve şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz. Özellikle Belediye Başkanından ricamız, apartman altlarında, bu tür içki satan iş yerlerinin açılmasına müsaade etmesinler. Eskiden bu tür yerler şehir dışında açılırdı ve kimse ne yaptıklarını bilmezdi. Ama şimdi sanki bu tür içki satan yerler özellikle yerleşim yerlerinde açılıyor ve bu durum çocuklarımıza kötü örnek oluyor. Çocuklarımız, içki içmenin doğal bir şey olduğu algısına sahip oluyorlar. Oysaki içki bütün kötülüklerin anasıdır. O halde yetkililerin bu soruna bir el atması gerekiyor," şeklinde konuştu.

"Tekel bayilerinin camilere yakın yerlere açılması bizi rahatsız eder"

Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bu kadar aleni bir şekilde içki satışının yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Fatih Aslan, tekel bayilerinin ibadethanelere yakın olarak yapılmasına müsaade edilmesinin de kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm getirmesi gerektiğinin altını çizen Aslan, "Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede yaşayan insanlar olarak kötü ve zararlı olan ve bütün kötülüklerin anası olan içkinin satışının yapılmasına karşıyız. Bana sorarsanız ben tekel bayilerinin açılmasına bile karşıyım. Ama tekel bayilerinin, yerleşim yerlerine, hele hele camilere yakın yerlere açılmasına müsaade edilmesi ise bizi rahatsız eder. Bu sebeple herkesin, bu noktada daha duyarlı olmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.  (Murat Orhan İLKHA)

 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir